Мигрантите, които са пътували в автобусна, който блъсна патрулка и

...
Мигрантите, които са пътували в автобусна, който блъсна патрулка и
Коментари Харесай

Министър Демерджиев обвини Гранична полиция в неизпълнени задължения

Мигрантите, които са пътували в автобусна, който блъсна патрулка и умъртви двама служители на реда тази заран в Бургас, са от Сирия. Те са били общо 47. Задържан е различен сириец, който не е част от групата, по съмнение, че е взел участие в организацията на транспорта, различен мъж, също сириец, към момента се търси по същото съмнение. Това стана ясно на брифинг на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата в Бургас.

Основната причина за случая е незадоволително положително осъществяване на отговорностите на Гранична полиция, тъй като е тяхна задача, а не на полицията в Бургас да стопира мигрантите. Това сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Той изиска и оставката на намаления на скоро началник на Гранична полиция Деян Моллов. Демерджиев разгласи също, че ще работи дружно с министъра на защитата за запазване на границата.

Двамата обвинени като каналджии са чужденци, които обитават у нас като филантропични бежанци. По този мотив вътрешният министър съобщи, че ще има инспекции в бежанските центрове и такива хора или ще се изправят пред закона, или ще бъдат върнати в страните си.

Министър Демерджиев съобщи, че бургаските служители на реда са пробвали да отклонят рейса в посока, в която да понижи скоростта си. Можеше да има 40 натрупа, сподели още министърът  и сподели, че обстановката е била комплицирана, тъй като при по-сериозна намеса, е можело рейсът се обърне и да загинат доста мигранти. Демерджиев съобщи също, че последвалата реакция на водача, който е блъснал патрулката, е била умишлена по негово мнение.

Полицаите не са си помислили, че някой може да прегази полицейски автомобил, не ги обвинявам, съобщи министърът, който разяснява, че такова действие изисква строго наказване.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР