Мигранти пробиха полицейски кордон от страната на Босна и Херцеговина

...
Мигранти пробиха полицейски кордон от страната на Босна и Херцеговина
Коментари Харесай

Мигрантите пак вилнеят, в Босна и Херцеговина пробиха полицейски кордон и се юрнаха към Хърватия

Мигранти пробиха полицейски кордон от страната на Босна и Херцеговина и се насочиха към граничния контролно-пропускателен пункт с Хърватия, предава македонската осведомителна организация „ Макфакс “, като се базира на локални медии, съобщи Блиц. 

Съгласно публикуваната информация, има потърпевши при случая. На място са пристигнали и чиновници на хърватската полиция. Заради случилото се придвижването през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Малевац “ е затворен напълно за прекосяване. По данни на сараевските медии, в конфликтите с полицията са взели участие сред 150 и 200 мигранти, измежду които дами и деца.

" Три пъти се пробваха да пробият полицейския кордон, само че полицията ги отблъсна назад ", съобщи говорителката на граничната полиция Снета Дуджикович.

Понастоящем има съвещание на работната група за наблюдаване на миграционната рецесия.

Вчера министърът на сигурността на БиХ Драган Мектич и правителството  се договорили мигрантите да се реалокират от градските елементи на кантона.

Повече от 100 мигранти прекараха нощта край границата при Малевац, очаквайки да влязат в Хърватия. В същото време на гарата в Бихач полицията блокира трен, който дойде от Сараево и не разреши на пасажерите да го изоставен. Повечето от тях са били мигранти. В региона на града има към 10 хиляди мигранти, които желаят да влязат на хърватска земя и оттова да отидат в страните от Европейския съюз.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР