Мигранти поздравяват с аплодисменти президента на Беларус Александър Лукашенко, скупчени

...
Мигранти поздравяват с аплодисменти президента на Беларус Александър Лукашенко, скупчени
Коментари Харесай

Лукашенко се появи при мигрантите на границата с Полша


Мигранти поздравяват с овации президента на Беларус Александър Лукашенко, скупчени към него . Tова заяви организация Белта, публикувайки фотоси от визитата му в центъра в Брузги . Там Лукашенко се срещнал и с членове на Червения кръст.

Хиляди мигранти - най-вече иракски кюрди - прекараха месеци в опити да влязат в Европейския съюз от Беларус. Кризата ескалира по-рано този месец, когато към 2000 души сътвориха спонтанен лагер на границата в мразовити условия.

" Познаваме проблемите ви добре и ви разбираме - вие се пробвате да влезете в Европа, където сте поканени ", декларирал Лукашенко на мигрантите в центъра. " Ние, беларусите, и аз, беларуският президент, ще осъществим желанието ви, даже в случай че това е неприятно за поляците, латвийците и всички останали ", допълнил президентът.
 
Лукашенко: в Беларуси готовы сделать все для беженцев, попавших в беду
— БЕЛТА (@beltanews)
Лукашенко декларирал също по този начин, че Беларус " не може да стартира война ", с цел да сътвори транспортен кулоар от Полша до Германия . " Ако някой желае да отиде на Запад - това е ваше право. Ние няма да се опитваме да ви хванем, да ви бием и да ви държим зад бодлива тел. "

Западните държавни управления упрекват Беларус, че е провел рецесията, като е позволил мигрантите и ги е отвел до границата в символ на възмездие за глобите против неговия режим.

Страната отхвърля тези изказвания.

Миналата седмица лагерът беше разчистен от граничната защита, а мигрантите бяха преместени в непосредствен логистичен център. Според групите за помощ минимум 11 мигранти са починали от двете страни на границата от началото на рецесията .

В сряда Полша съобщи, че над 200 мигранти са си проправили път през границата от Беларус благодарение на беларуските граничари и незабавно са били върнати назад.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР