Мигел Анхел Хил се опита да копира най-доброто сторено от

...
Мигел Анхел Хил се опита да копира най-доброто сторено от
Коментари Харесай

Защо Жоао Феликс никога няма да е Новия Футре

Мигел Анхел Хил се опита да копира най-хубавото сторено от татко си Хесус Хил за Атлетико Мадрид: купи Жоао Феликс като новата версия на Пауло Футре. Нямам никакво желание да умъртвявам илюзиите и упованията на последователите на „ лос рохибланкос “ към младежа, просто означавам очевидното противоречие сред двамата като общ брой от гений плюс темперамент.

Футре беше освен това от скорост и финт – той носеше пристрастеност, огън. Беше гербът на клуба. Жоао Феликс няма този темперамент, с цел да съживи играта на един свалил равнището си тим, нито наподобява кадърен да промени въртящата се в главата на Диего Симеоне концепция за него. Ел Чоло искаше втория Футре – същински водач. Въоръжи се с самообладание, с цел да моделира по собствен усет младия португалец, у който има нещо, което не го въодушевява както чисто футболно, по този начин и личностно поради по-студения от нужното за Чолов отбор темперамент.

В тези времена играчите, по-точно положителните играчи, умееха да печелят мачове сами с самостоятелни акции – един галоп, една промяна на ритъма, един финт, един шут към вратата и ето ти гол. Това не се случва през днешния ден с Жоао Феликс, който е затънал на средата на пътя сред положителния състезател и суперзведата. Футре не се постановяваше да го учиш на тренировките на това какъв вид придвижвания му трябват, с цел да сътвори голови положения – пристигна си теоретичен от Португалия. Симеоне е угрижен, че с качествата си в този момент младокът е на полусъединител и разстройва системата му.



Ще бележи ли Жоао Феликс цяла ера по сходство на Пауло Футре? Това бе един от въпросите, които си задаваха ръководителите и последователите на „ дюшекчиите “ при представянето на пристигналото за 127 млн. евро момче с видеоклип в музея „ Прадо “. Футре направи поклон към хлапака и, около страстта от това да види напомнящ му на него самия съотечественик в Испания и Атлети, се осмели да каже нещо, което към момента чакаме да се удостовери в действителността: „ Жоао ще е по-добър от Гризман! “. Това съпоставяне беше преждевременно също като това с направилия го, при все това бе разумно около цялата горещина към контактите на французина с Барселона да се потърси всеобщо вдъхновение на основа на обещаващия гений на португалеца.

И непознатият момък в началото реализира този жесток резултат въз основа повече на показаната от клуба финансова и притегателна мощност плюс заравянето на загатна за „ предателя “ Антоан Гризман, в сравнение с действителни знания за играта му. Всички чакаха Новия Футре и този вид превъзбудени всеобщи усещания през днешния ден са постоянно събитие при млади гении, на които елементарно можеш да направиш вдъхновяваща ЮТюб компилация с блестящи отигравания и голове.



Като се върнем обратно, ще забележим, че минимум оптимист от всички тогава беше Симеоне. Ел Чоло постоянно е бил крепко стъпил на земята, което се демонстрира и от днешното му гледище за пазаруване на ветерана Единсон Кавани. Клубът предприе интервенция с голям риск – 127 млн. евро на три транша, макар че разплащането на части поомекотява тежестта на разхода. Да не забравяме обаче комисионите плюс заплатата от 7 млн. евро годишно за играча.

Жоао Феликс е актив, който при обикновено развиване на нещата не би трябвало да девалвира и при следваща продажба да донесе загуби. Атлети купи като влагане един футболист, който при цената и реномето си би трябвало да е знамето на Атлети. За момента не го реализира по разнообразни аргументи: първи сезон му е, би трябвало да се приспособи към страната, стила на игра, новите си съотборници и треньор. Точно поради това изстрадаха своята акомодация в Испания някои огромни футболисти, да вземем за пример Зинедин Зидан в Реал Мадрид, въпреки че французинът пристигна на Чамартин подготвен, та подготвен като футболист.

Днес в Атлетико Мадрид слагат под въпрос Диего Симеоне заради неприятната игра, непостоянството, неналичието на голове и невъзползването от изобретателността на огромната покупка Жоао Феликс. Ел Чоло ли е обаче единственият провинен за това? Има ли той нужните за стремежи от него жанр на игра футболисти?



Е, младият португалец стои в отговорите и на двата въпроса. Той е виновникът за неприятни резултати като разочароващото отпадане за Купата на краля от треторазрядния Културал Леонеса. И отново той демонстрира държание и отношение, с които не дава отговор на потребностите на един вървящ надолу тим. Така в никакъв случай няма да стане Новия Футре, тъй като оригиналът намираше метод да преодолее всяка компликация.

И когато можеше да направи по този начин нужното изригване, Жоао надали ще е на линия поради мускулна травма. В събота идва дерби на „ Сантиаго Бернабеу “, в което, бъдете сигурни, Пауло Футре би изринал тревата, с цел да изведе своите до победа и възобновление.
Улисес Санчес-Флор, „ Ел Конфиденсиал “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР