Миещите мечки, наричани още еноти, се срещат в Южна Канада,

...
Миещите мечки, наричани още еноти, се срещат в Южна Канада,
Коментари Харесай

Характер и темперамент на енота

Миещите мечки, наричани още еноти, се срещат в Южна Канада, в по-голямата част от Съединените щати и в Северна Южна Америка. Те са въведени в елементи от Азия и Европа и в този момент са необятно публикувани и там.

Миещите мечки са извънредно адаптивни, намират се в доста типове местообитания и елементарно живеят покрай хора. Те изискват елементарен достъп до вода. Миещите мечки избират да живеят във влажни гористи региони. Те обаче, могат да бъдат открити и в аграрни земи, крайградски и градски региони.

Миещите мечки избират да строят леговища по дърветата, само че могат да употребяват и дупки на горски чук, пещери, мини, изоставени здания, хамбари, гаражи, дъждовна канализация или къщи. Миещите мечки могат да живеят в огромно многообразие от местообитания от топли, тропически региони до студени пасища.

Физическо изложение на енота

Най-отличителните характерности на американския енот, са нейната черна маска през очите и пухкава опашка, с четири до 10 черни пръстена. Предните лапи наподобяват на тънки човешки ръце и вършат миещата мечка извънредно сръчна. И предните, и задните им лапи имат по пет пръста. Оцветяването варира според от местообитанието, само че има наклонност да варира от сиво до червеникаво кафяво до ярко кафяво.

Миещите мечки са набити и нормално тежат от шест до седем кг. Теглото обаче варира според от местообитанието и района и може да варира от 1, 8 до 10, 4 кг. Енотите са в положение да реализират телесни маси, формирани от 50% телесна лой, само че най-много миещите мечки в северните елементи на ареала стават тези мазнини. Мъжките нормално са по-тежки от женските с 10 до 30%. Дължината на тялото варира от 603 до 950 мм. Техните опашки съставляват към 42% до 52% от дължината им, от 192 до 405 mm. (Новак, 1991; Уилсън и Ръф, 1999)

Поведение на енотите

Енотите са нощни животни и рядко са дейни денем. По време на извънредно студени, снежни интервали миещи мечки са следени да спят за дълги интервали от време, само че не спят зимен сън като същинските мечки. Техният метаболизъм и температури остават непрекъснати през тези времена и те живеят от своите мастни запаси, евентуално губейки до 50% от телесното си тегло. Енотът е най-вече самотно животно, единствените същински обществени групи, които миещите мечки образуват, са тази на майката и дребните.

 Характер и характер на енота

Понякога мъжкият може да остане с женска един месец преди размножаването и до раждането на дребните. Общата им походка е безредие като вървене, само че те могат да доближат скорост от 15 благи в час на земята.

Миещите мечки се изкачват с огромна сръчност и не се тормозят от рухване от 35 до 40 фута. Освен, че са отлични катерачи, миещите мечки са мощни плувци макар, че може да не са склонни да го вършат.

Без водоустойчива четина плуването ги принуждава да поемат в допълнение тегло. Миещите мечки не пътуват по-далеч от необходимото; те пътуват толкоз надалеч, едвам задоволят потребностите на апетита си. В една планинска долина във Вирджиния локалните миещи мечки изминават сред 0, 75 и 2, 5 km на нощ, като мъжките пътуват малко по-далеч през есента, зимата и пролетта, а женските пътуват по-дълго през лятото, когато търсят храна със и за дребните си.

Комуникация и усещане на енота

Миещите мечки имат мощно развито тактилно възприятие. Техните предни лапи са изключително чувствителни и разрешават на миещата мечка да се оправя и да изтръгва отворена плячка и да се катери с лекост. Обикновено хващат храната с предните си лапи, преди да я сложат в устата си. С финия си слух миещите мечки също са изключително бдителни. По същият метод миещите мечки имат чудесно нощно виждане. (Новак, 1991)

Когато миещите мечки се хранят покрай водоизточник, те имат податливост да потапят храната си във водата и да я търкалят с лапите си. Всъщност същинското им научно название е Procyon lotor, което безусловно значи „ миещата мечка “.

Но не подцеяавайте темперамента на енота. Миещите мечки могат да бъдат нападателни и да ухапят всеки - в това число семейство, домашни любимци, непознати и други животни. Възрастните миещи мечки, в случай че не са опитомени, могат да станат нападателни още на шест месеца. Някои миещи мечки може да са любопитни и другарски настроени към хората. Други миещи мечки може да са плахи и да избягат, когато се приближат.

Хората харесват миещи мечки, тъй като са сладки и имат неповторим метод да употребяват лапите си. Домашните миещи мечки не са постоянно срещани, само че някои хора са отглеждали опитомени миещи мечки като домашни любимци през годините. Президентът Калвин Кулидж e имал две домашни миещи мечки.

 Характер и характер на енота

Въпреки, че може да наподобяват сладки, притежаването на миеща мечка за домакински любим може да е по-трудно, в сравнение с си коства, и множеството специалисти по животни не предлагат да ги държите като домашни любимци. Миещие мечки могат да бъдат носители на много болести.

Опитомените миещи мечки могат да бъдат подготвени у дома и да станат привързани. Но домашните еноти обичат да играят толкоз, колкото и да се гушкат. Питомните миещи мечки могат да бъдат непредсказуеми и палави. Те обичат да се катерят и изследват и не са подобаващи за кафези или дребни стаи. Притежаването на домашни миещи мечки може да бъде огромен ангажимент, защото те се нуждаят от доста внимание и грижи. Във Америка в 16 щата е неразрешено да се отглеждат като домашни любимци.

Миещите мечки могат да бъдат много разрушителни във и към домовете.

В случай на владеене на домакински енот, трябват постоянни визити при ветеринар - те са наложителни. Ще би трябвало да следваме графика за имунизация и обезпаразитяване, който ще бъде маркиран от ветеринаря. И най-после, значимо е да знаете кои са главните болести, които засягат енотите, с цел да можете да ги предотвратите:

Ако ще бъдете хазаин на миеща мечка във вашия дом, то би трябвало да бъде имунизирани против бяс. Тази ваксина е наложителна.

По темперамент енотите са любопитни, неповторими и интелигентни същества. Тези характерности им оказват помощ да оцелеят в дивата природа, само че също по този начин могат да бъдат досадни съседи.

Вижте още:

- Енот работи във ветеринарна клиника;

- Сладки фотоси на еноти;

- Енот роди в кола;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР