Миенето на ръцете е от огромно значение за ограничаването на

...
Миенето на ръцете е от огромно значение за ограничаването на
Коментари Харесай

Измийте ръцете моментално, ако докоснете тези 10 неща

Миенето на ръцете е от голямо значение за ограничението на каквито и да е болести и вирусни инфекции, в това число коронавирусна зараза, както и всички останали познати патогени, които ни заразяват всяка година по няколко пъти.

За да предпазите здравето си и това на околните си е належащо да миете ръцете по 10 и повече пъти дневно. Ако обаче докоснете някои от следните повърхности е целесъобразно да измиете ръцете незабавно, на момента, тъй като вероятността да се докоснете до огромно количество патогени е доста по-голяма.

Пари

Животът ни е директно привързан с парите. Докосваме ги по няколко пъти дневно. Дори допираме повърхности, на които преди този момент е имало пари без да знаем. По този метод пренасяме милиарди бактерии върху кожата на ръцете си, а оттова и върху цялото си тяло, най-много лицето, където е входната врата за съвсем всички инфекции. Ако докосвате пари, мийте ръцете незабавно по-късно.

Дръжки (на порти, публичен транспорт), парапети, звънци, ключове за осветяване

Това са едни от местата, които по смисъла на публичното прилагане биват извънредно наситени с вируси, бактерии, гъбички и други микроорганизми. Докосването им може да ви болести.

Менюта в заведенията за хранене

Представете си какъв брой индивида дневно допират едно меню и го разлистват преди да са си измили ръцете. След като докоснете меню в заведение и си изберете поръчка, измийте неотложно ръцете си преди да пипате лицето и движимостите си.

Почти всичко в кабинета на доктора ви

Преди вас на мястото ви е седял различен пациент, а преди него различен и по този начин през целия ден. Дезинфекцирането на повърхностите в медицинските кабинети няма по какъв начин да става след всеки пациент. Затова мийте ръцете си след посещаване при доктор, като преди този момент се старайте да не докосвате лицето си.

Животни

Дори да пипате и галите домашния си любим, измийте ръцете си по-късно. По козината на животните и техните лапи, муцунки и кожа живеят рискови патогени и микроорганизми, които могат да ви разболеят.

Смартфон

Телефоните, смарт телефоните, таблетите, преносимите компютри са носители на милиарди бактерии. Те са идеална среда за развиването им, по тази причина измивайте ръцете след докосването им. Редовно ги дезинфекцирайте, с цел да намалите риска от болест.

Дъски за рязане и гъби за миене

Дъските за рязане също са разплодник на бактерии и вируси, изключително в случай че се реже месо на тях и не се измиват порядъчно.

Химикалки, които не са ваши

Чужди писалки или още по-лошо – сложени за публично прилагане писалки в всякакви институции и офиси, са последното нещо, което би трябвало да пипате. Те са наситени с голям брой патогени и в случай че въпреки всичко ви се наложи да ги ползвате, измийте се неотложно.

Диспенсър за сапун

Хубаво е, че има къде да се измиете, а по-късно какво? Докосването на диспенсър за сапун, предопределен за публично прилагане, в заведение да вземем за пример, носи риск от болест. Затова търкайте цялата повърхнина на ръцете, в това число китките по минимум 20 секунди, с цел да убиете бактериите.

Всичко на летището

Ако летите евентуално ще ви се наложи да прекарате минимум 2 часа на летището. Това значи, че може да се докоснете до доста неща там. Каквото и да пипнете, измивайте ръцете допустимо най-скоро. Почти всеки предмет на летището е затрупан с голям брой патогени и микроорганизми. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР