Миенето на лицето често е една от стъпките в рутината

...
Миенето на лицето често е една от стъпките в рутината
Коментари Харесай

За по-здрава и сияйна кожа: Как да миеш лицето си като дерматолог

Миенето на лицето постоянно е една от стъпките в рутината за грижа за кожата, която в действителност не изпълняваме както би трябвало. Какво толкоз може да се обърка, питате се - малко измивен гел за лице, разтриваме и изплакваме. Е, нещата надалеч не са толкоз елементарни и най-вероятно допускате най-малко една-две дребни неточности в тази първа и съществена стъпка в грижата за кожата на лицето.

Начинът, по който миете лицето си, може да промени външния ви тип. Затова от Американската академия по дерматология са съставики къс, само че доста потребен лист с нещата, които би трябвало и не би трябвало да вършим, до момента в който измиваме лицето си.

 e iStock

Следвайте тези препоръки от кожни лекари, с цел да поддържате кожата на лицето си здрава:

1. Използвайте гальовен, неабразивен почистващ артикул, който не съдържа алкохол.

2. Намокрете лицето си с хладка вода и използвайте върховете на пръстите си, с цел да нанесете почистващия артикул. Използването на забрадка, мрежеста гъба или нещо друго от върховете на пръстите ви може да раздразни кожата ви.

3. Устоете на изкушението да изтъркате кожата си, тъй като търкането нервира кожата.

 e iStock

4. Изплакнете с хладка вода и подсушете с мека забрадка.

5. Нанесете овлажняващ крем, в случай че кожата ви е суха или сърби. Бъдете нежни, когато нанасяте крем към очите си, с цел да не дърпате прекомерно силно кожата в тази деликатна зона.

6. Ограничете миенето до два пъти дневно и след изпотяване. Мийте лицето си един път заран и един път вечер, както и след щедро изпотяване. Изпотяването, изключително когато носите шапка или каска, нервира кожата. Измийте кожата си допустимо най-скоро след изпотяване.
 6 съвета за по-добра грижа за кожата през студените месеци  6 съвета за по-добра грижа за кожата през студените месеци  6 съвета за по-добра грижа за кожата през студените месеци  6 съвета за по-добра грижа за кожата през студените месеци
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР