Миене на чинии – дейност, която не е особено приятна,

...
Миене на чинии – дейност, която не е особено приятна,
Коментари Харесай

С този трик за миене на чинии ще забравим за разходите за препарат

Миене на чинии – активност, която не е изключително приятна, само че за сметка на това е наложителна във всеки дом. Няма човек, който да не мие чинии, само че постоянно това лишава доста време и старания. По тази причина постоянно е добре пристигнало, когато открием някой потребен трик, с който да си спестим време, старания и пари.

Миенето на чинии сигурно не е от обичаното занятие на нито една стопанка. Някои от дълго време са улеснили живота си и са се оборудвали със съдомиялни машини, пишат от jenata.blitz.bg. Но има и такива, които не престават да висят с часове пред мивката, борейки се с мръсната посуда. Докато мием чинии, използваме ужасно доста препарат. Резултатът – губим доста време както за самия развой, по този начин и за изплакването. Да не приказваме какъв брой доста течност и вода изразходваме.

За благополучие, има един дребен трик, с който можем да спестим освен скъпо време, само че и средства. Научих го от баба и бързам да го споделя с вас. Когато ме видя по какъв начин се мъча, тя ми показа своята загадка за бързо и икономично миене на съдове. Веднага се вслушах в думите й и откакто завърших с следващия куп мръсна посуда, разбрах, че оттук насетне ще ги мия единствено по този начин.

Вълшебният асистент на баба е дребна купичка с вода. В нея тя изсипва към 1 супена лъжица веро и разбърква доста деликатно. „ Водата не би трябвало да се разпенва “, натърти тя. Когато още веднъж пристигна време за миене на чинии, просто натопете гъбата в купичката. Така хем ще приключите бързо с миенето, хем ще имате чисти чинии.

С една супена лъжица течност ще измиете една или две умивалници, цялостни с мръсни съдове. Това е отличен метод да спестите доста пари. И защото с по-малко препарат изплакването става по-лесно, ще изразходвате и по-малко вода. Между другото, някои домакини пълнят мивката със сапунена вода. По този метод също се икономисват пари!

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР