Мием си ръцете и използваме сешоар за ръце, накисваме чиниите

...
Мием си ръцете и използваме сешоар за ръце, накисваме чиниите
Коментари Харесай

9 хигиенни навика, които тайно вредят на здравето

Мием си ръцете и използваме сешоар за ръце, накисваме чиниите в мивката и не можем да преживеем един ден на работа без най-малко една чаша кафе. Но истината е, че сушилните популяризират инфекции, мократа мивка е по-опасна от тоалетната седалка и чистата чаша няма да ни защищити от микробите в кафемашината.

Вижте девет научно потвърдени обстоятелството за вредата от някои нормални привички, които може да наподобяват изцяло почтени, само че в действителност са извънредно нехигиенични - от научна позиция, и това е потвърдено посредством редица проучвания, разкрива Bright Side.

Накисването на съдовете в мивката

 Снимка 344029

Мивката е съвършена среда за бактерии. Там може да открием салмонела, бактерии на дебелото черво или стафилококи. За да се избегне разстройството на стомаха и червата, е належащо миенето да се случва освен директно след слагането на съдовете в мивката, само че и след контакт с храни като риба, сурово месо, млечни артикули и зеленчуци.

Миенето на ръцете

Някои откриватели споделят, че температурата на водата не въздейства върху убиването на микробите. В този случай времето за измиване на ръцете е по-важно: за пет секунди не бихте измили нищо, само че за 30 секунди ще убием всички бактерии по ръцете си. Чрез измиване с гореща вода постоянно понижаваме защитните функционалности на кожата, което от време на време води до раздразнение или дерматит.

Тренирането с грим

 Снимка 344030

Понякога се втурваме от офиса към фитнес залата и мислим, че прекарването на време за унищожаване на грима е безсмислено, защото ще приключим с душ по този начин или другояче. По време на подготовка кожата би трябвало да диша и да бъде почистена. Ако носим грим, това запушва порите, вследствие на което ставаме податливи на кожни проблеми.

Сешоарът за ръце

Фактът, че не допираме сешоара с ръце, е единствено заблуда за непорочност. Всъщност електрическите сешоари са много нехигиенични. Хващат доста бактерии и ги разпръскват с въздушен поток, които попадат в белите дробове, кожата или тялото. Хартиените кърпи са по-ефективни и по-чисти от електрическите сешоари за ръце.

Дъската за рязане

 Снимка 344031

Д-р Чарлс Герба, микробиолог, твърди, че дъската за рязане съдържа 200 пъти повече бактерии, в сравнение с тоалетната седалка, заради което не е безвредно да се употребява. След като се реже сурово месо на нея, една дъска може да се замърси със салмонела и кампилобактер - двете най-разпространени аргументи за хранително отравяне. Решението е да се употребяват две разнообразни дъски - за рязане на месо и зеленчуци, или да използваме стъклени дъски, а не дървени.

Пазарската чанта за храни

Използвана повече от един път, тя има доста микроби върху себе си в 99,9% от времето. Ако сме купили сурово месо в торбичка (дори и да е било опаковано), има възможност бактериите да се популяризират и върху други артикули, изключително върху плодове и зеленчуци. Решението е да използваме торба за еднократна приложимост или такава, която да мием всякога.

Телефонът в джоба

 Снимка 344032

Обикновено чантата или раницата наподобяват като хубаво и чисто място, където нашето приспособление е изцяло предпазено от околната среда, само че това не е правилно. По-добре е телефонът да се държи в джоба или да се сложи в кутийка - по този начин се получава по-малко замърсяване с микроби. Препоръчително е всеки ден да изтриваме телефона си с мокра кърпичка.

Зимните аксесоари

Колко постоянно перем ръкавиците, шаловете и шапките? Специалистите предлагат това да става един път на всеки една-две седмици. Тези облекла се допират до устата и носа ни много постоянно. Те натрупват микроби и нашата имунна система може да се отслаби, в случай че има непрекъснат контакт с тях.

Размразяването на месото

 Снимка 344033

Рядко мислим за метода, по който температурата на нашата среда и скоростта на топене оказват въздействие върху качеството на храната. Оставянето на месото и рибата в купа непосредствено на масата е нездравословно. За да се предотврати умножаването на микробите, е по-добре да оставим месото и рибата да се размразят в хладилника.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР