Microsoft ще вложи няколко милиарда долара в мащабно обновление на

...
Microsoft ще вложи няколко милиарда долара в мащабно обновление на
Коментари Харесай

Microsoft показа новата си супер модерна централа

Microsoft ще вложи няколко милиарда $ в огромно обновяване на централата си в Редмънд, щата Вашингтон. През идващите 5 до 7 години софтуерният колос ще събори 12 ниски здания и ще ги размени с 18 нови постройки, които ще бъдат 2 пъти по-високи.

Кампусът на компанията, който е с обща повърхност над 2000 дка, ще бъде уголемен с нови спортни площадки и зони за съдействие и отдих. Ще бъде основан и открит площад с величина от 8 декара, който ще може да събере повече от 2000 души.

 Централата на компанията има потребност от възобновяване
Източник:

Централата на компанията има потребност от възобновяване

Едно от заниманията ще бъде езерото Бил - малко езерце в центъра на остарелия кампус, чието име отдава респект на създателя на компанията Бил Гейтс.

В момента Microsoft има 125 здания в своя кампус, а след завършването на плана те ще се усилят до 131. С включването на новите здания и пространства кампусът ще се простира на територия колкото 180 футболни стадиони.

Идеята на огромната рационализация е да се обезпечи място за още 8000 чиновници, с които компанията възнамерява да усили сегашните 47 000, работещи в кампуса.

 Сградите в кампуса са известни с необикновената си форма
Източник:

Сградите в кампуса са известни с необикновената си форма

Промените ще заменят истинските X-образни здания, където съоснователят и някогашен изпълнителен шеф Бил Гейтс реалокира компанията през 1986 година малко преди Microsoft да стане обществено сдружение.

Оформлението на тези здания е толкоз объркващо, че чиновниците се майтапиха, че да намерите офисa си в тях е тест за просветеност, с цел да разберете дали сте годни да работите в Microsoft.

" Тъй като самият аз постоянно се провалях на този тест, съм благополучен, че в този момент съм дипломиран да работя тук ", пошегува се президентът и юридически шеф на компанията Брад Смит.

 Снимка 326258
Източник:

Настоящият изпълнителен шеф Сатя Надела се пробва да промени работната просвета на най-големия международен производител на програмен продукт, трансформирайки корпоративната среда в по-отворена и предразполагаща към съдействие с по-малко чиновници, арестувани в затворени офиси.

Откритите площи, в това число пътеки за тичане и разходки, спортни уреди и зелени площи разполагат с пространство за 8000 до 12 000 души.

" Ние се съсредоточихме върху културната промяна на компанията. Искаме да създадем работно пространство, което да поддържа културата, която сътворяваме. Работно пространство, което предизвиква хората да бъдат изобретателни, да работят дружно и да се учат един от различен ", изясни Смит.

Сградите ще бъдат по-близо една до друга, а паркингът до тях ще бъде изместен подземен. Кампусът ще бъде предопределен най-вече за пешеходците.

Ще се предизвиква потреблението на локалната лека железопътна линия, която до тогава ще доближи до обекта, въз основа на сегашния проект на региона. Изграждането и развиването на плана ще сътвори към 2500 нови работни места, показаха от Microsoft.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР