Microsoft ще разшири услугите за своите служители, които искат да

...
Microsoft ще разшири услугите за своите служители, които искат да
Коментари Харесай

Microsoft ще покрива пътните разходи на служителите си за аборт

Microsoft ще разшири услугите за своите чиновници, които желаят да създадат аборт, в това число и под формата на помощ за пътни разноски.

Това се показва в известие на софтуерния колос, представено от Ройтерс.

Няколко американски компании, в това число Yelp, Citigroup, Levi Strauss & Co и Amazon.com, към този момент се ангажираха да покрият разноските за американските си чиновници, които би трябвало да пътуват отвън щата, в който живеят, за аборт.

Темата за абортите стана обект на остри публични диспути в Съединените щати, откакто в медиите изтече информация за проектостановище на Върховния съд, което ще анулира решението от 1973 година за узаконяване на абортите на национално равнище.

Въпросът закупи неотложност, откакто 31 щата към този момент вкараха забрани за абортите тази година.

"Microsoft ще продължи да прави всичко допустимо според закона, с цел да отбрани правата на нашите чиновници и да им оказва поддръжка за достъп до сериозни здравни грижи, които включват услуги, като аборт и грижи, утвърждаващи пола, в Съединените щати ", съобщи представителят на компанията.

„ Тази поддръжка се уголемява, с цел да включва помощ за пътни разноски за тези и други медицински услуги, където достъпът до грижи е стеснен ", допълват от компанията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР