Microsoft се връща към тригодишния цикъл на обновяване на операционната

...
Microsoft се връща към тригодишния цикъл на обновяване на операционната
Коментари Харесай

Кога ще се появи следващата версия на Microsoft Windows?

Microsoft се връща към тригодишния цикъл на възобновяване на операционната си система, което значи че идната съществена версия Windows 12 би трябвало да се появи през 2024 година, оповестява The Verge.

Първоначално Microsoft се отдалечи от своя тригодишен цикъл с стартирането на Windows 10 през 2015 година, давайки приоритет на концепцията за Windows като услуга. Вместо огромна промяна на главните функционалности на всеки три години, Windows 10 се актуализира два пъти годишно с ъпдейти на някои приложения.

Години наред някои анализатори и специалисти смятаха, че Windows 10 ще бъде последната огромна версия на Windows, защото тя беше разказана като такава и от чиновници на самата компания.

От Microsoft по този начин и не опровергаха тези мнения, като прецизираха, че те „ отразяват метода, по който Windows ще бъде доставен като услуга, носеща непрекъснати нововъведения и актуализации “. Всичко това се промени с стартирането на Windows 11 предходната година и Microsoft мина към годишна актуализация както за Windows 10, по този начин и за Windows 11.

Като се има поради прекосяването на Microsoft към марката Windows 11, от ден на ден се усилват залозите, че бъдещата съществена версия на Windows също ще претърпи смяна в номерацията.

Наред със идната версия на Windows през 2024 година, Microsoft към момента има проекти да поддържа Windows 11 пресен през идващите години. Софтуерната компания се отдалечи от първичното си заричане за огромни годишни актуализации за Windows 11 през последните месеци, предпочитайки да показва главните функционалности откакто към този момент са подготвени. Следващата огромна актуализация, 22H2, се чака да се появи през септември или октомври.

Microsoft обаче се отхвърли от проектите за сходна огромна годишна актуализация през 2023 година и вместо това ще даде приоритет на стартирането на напълно нови функционалности.

Microsoft не е коментирала публично своите проекти за пътната карта на Windows. Компанията постави нови старания в развиването на операционната система през последните две години, откакто пандемията усили потреблението на лични компютри.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР