Microsoft се подготвя да пусне собствен магазин за игри за

...
Microsoft се подготвя да пусне собствен магазин за игри за
Коментари Харесай

Microsoft планира собствен магазин за мобилни игри, с който да се конкурира с Apple и Google

Microsoft се приготвя да пусне личен магазин за игри за iPhone и устройства с Android още през идната година, в случай че регулаторните органи одобрят оповестеното при започване на предходната година придобиване на Activision Blizzard, съобщи ръководителят на Microsoft Gaming Фил Спенсър, представен от Financial Times.

Microsoft се приготвя да пусне личен магазин за игри за iPhone и устройства с Android още през идната година, в случай че регулаторните органи одобрят оповестеното при започване на предходната година придобиване на Activision Blizzard, съобщи ръководителят на Microsoft Gaming Фил Спенсър, представен от Financial Times.

Макар да признава, че е мъчно да се планува по кое време тъкмо компанията ще може да започва своя магазин, Спенсър изяснява, че за Microsoft ще бъде " много елементарно " да приспособява своите приложения Xbox и Game Pass, с цел да продава игри и абонаменти на мобилни устройства. Настоящата липса на мобилни игри на Microsoft е " явна дупка в нашите благоприятни условия ", която би трябвало да бъде запълнена от Activision Blizzard. Според него заглавия като Call of Duty Mobile, Diablo Immortal и Candy Crush Saga, както и други, които са в развой на разработка, ще бъдат " извънредно значими " за привличането на играчи от пазарите на Apple и Гугъл към мобилния магазин на Xbox.

" Искаме да сме в положение да предлагаме Xbox и наличие както от нас, по този начин и от нашите сътрудници на всеки екран, на който някой би желал да играе ", споделя Фил Спенсър, в изявление преди Game Developers Conference, която ще се организира тази седмица в Сан Франциско. " Днес не можем да създадем това на мобилни устройства, само че желаеме да изградим свят, който считаме, че ще настъпи и в който тези устройства ще бъдат отворени ".
Реклама Регулаторни спънки
Регулаторните органи в Съединени американски щати, Европейски Съюз и Обединеното кралство показаха опасения по отношение на евентуалното влияние върху конкуренцията, в случай че производителят на Xbox закупи разработчика на Call of Duty (COD), който е един от най-популярните франчайзи в света. Sony, производителят на Playstation и главен съперник на Microsoft на пазара за конзоли, се опълчва на договорката.

В опит да успокои регулаторите Microsoft е подписал съглашения с Nvidia и Nintendo, с които компанията се ангажира да даде достъп до COD за период от 10 години за клиентите на Geforce Now, услугата за заоблачен гейминг на Nvidia, както и за притежателите на конзолите на Nintendo. Миналата година Microsoft предложи сходна договорка и на Sony, само че за момента няма реализирано съглашение сред двата производителя на конзоли.

Въпреки това Спенсър твърди, че договорката може да ускори конкуренцията в така наречен от него " най-голяма платформа, на която хората играят ", където сега Apple и Гугъл имат дуопол върху разпространяването на игри и други приложения.

" Законът за цифровите пазари (DMA), който следва да бъде признат - това са неща, за които се приготвяме ", заяи той. " Мисля, че това е голяма опция ".
Реклама
Очаква се в границите на DMA Европейски Съюз да дефинира Apple и Гугъл като " пазачи на осведомителния вход ", като ги задължи да трансформират разпоредбите, които контролират метода на разпространяване на приложенията на устройства с iOS и Android. Големите софтуерни компании обаче могат да апелират това определение, което би могло да забави неговото налагане след крайния период, който е плануван за март 2024 година
Свързани публикации По-скъпите реклами удрят пазара на мобилни игри 19 декември 2022, 12:27 Гейминг промишлеността се забавя след взрива през пандемията 15 август 2022, 09:50 Играта Diablo Immortal направи 100 млн. $ доходи единствено за 2 месеца 6 август 2022, 10:18 Облакът над всичко 1 април 2022, 06:22
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР