Microsoft работи върху следващото поколение на своя флагмански лаптоп Surface

...
Microsoft работи върху следващото поколение на своя флагмански лаптоп Surface
Коментари Харесай

Излезе нова информация за лаптопа от ново поколение Surface Laptop Studio 2 на Microsoft

Microsoft работи върху идващото потомство на своя флагмански преносим компютър Surface Laptop Studio, който евентуално ще бъде показан тази есен. Това оповестява порталът Windows Central, като се базира на свои източници. Surface Laptop Studio 2 се създава под кодовото име „ Ersa„. Очаква се, че устройството ще бъде окомплектовано с процесори Intel от 13-то потомство, графика NVIDIA RTX от серия 40, както и с най-голямото количество оперативна памет в серията Surface.

Цена и дата на излизане

Все още няма публични данни за датата на излизане и цената на моделите на устройството. Информацията от източниците на Зак Боудън демонстрира, че устройството ще излезе на пазара през октомври или ноември 2023 година Първоначално преносимият компютър ще бъде разполагаем в Съединени американски щати и Канада, а след няколко седмици ще се появи и на другите пазари.

Вероятно цената на Surface Laptop Studio 2 ще остане същата като на първото потомство на устройството. Компанията обаче има намерение да се откаже от базовия модел с процесор Intel Core i5, което значи, че цените на новото устройство ще стартират от по-висока позиция. Да напомним, че цената на първото потомство Surface Laptop Studio с процесор Intel Core i5, 256 GB памет и графика Intel Iris Xe беше 1599 $.

Технически характерности

Според бенчмарка Geekbench Surface Laptop Studio 2 ще получи Intel Core i7-13700H или Core i7-13800H, 16 GB, 32 GB или 64 GB RAM и графична карта NVIDIA RTX 4060 върховия вид.

Напомняме, че последното потомство Surface Laptop Studio се оферираше с 11-о потомство процесор Intel Core i7-11300H, 32GB RAM и графика NVIDIA RTX 3050 в конфигурацията от най-голям клас.

Това прави Surface Laptop Studio 2 първото устройство в продуктовата линия, което разполага с 64 GB RAM. А NVIDIA RTX 4060 ще бъде най-мощната графична карта, конфигурирана в миналото в Surface. Преди това най-мощната графика бе конфигурирана в Surface Studio 2+ – NVIDIA RTX 3060.

Зак Боудън, редактор на Windows Centra добавя, че тази година Microsoft не има намерение да пусне Surface Laptop Studio 2 с процесори на AMD.

Външен тип и нововъведения

По отношение на дизайна Surface Laptop Studio 2 няма да се разграничава от своя предходник. Единствената образна смяна ще бъде увеличението на броя на Thunderbolt 4 USB-C портовете.

Все още няма доста информация за другите нововъведения. Съобщава се, че Surface Laptop Studio 2 ще получи обновена версия на тъчпада Precision Haptic с по-детайлно равнище на тактилната противоположна връзка. Дисплеят ще бъде по-ярък, само че размерът му ще остане същият – 14,4 инча. Според тази индормация Microsoft към момента не възнамерява да предлага 16-инчов модел на устройството.

Очаква се Surface Laptop Studio 2 да поддържа и Windows Studio Effects. Досега тази функционалност бе налична единствено за устройства с ARM процесори, оборудвани със специфичен блок за невронна обработка (NPU). В новото потомство Microsoft обръща особено внимание на опциите на изкуствения разсъдък.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР