Microsoft получи важно одобрение на сделката по поглъщането на Activision

...
Microsoft получи важно одобрение на сделката по поглъщането на Activision
Коментари Харесай

ЕС одобри сделката между Microsoft и Activision Blizzard


Microsoft получи значимо утвърждение на договорката по поглъщането на Activision Blizzard
(снимка: CC0 Public Domain)

Както се очакваше, на 15 май Европейската комисия взе дефинитивно решение за договорката по усвояване на издателя на игри Activision Blizzard от Microsoft за сумата от 68,7 милиарда $ – регулаторът утвърди придобиването.

Ключов фактор за утвърждението на договорката бяха лицензионните съглашения на Microsoft за стартиране на Call of Duty на разнообразни платформи за облачни игри, отбелязва Ройтерс.

Според представители на Европейската комисия, уговорките на Microsoft „ изцяло разсейват опасенията на Комисията и значат доста усъвършенстване на обстановката за облачните игри спрямо актуалната ”.

Регулаторът също по този начин счита, че за Microsoft би било неизгодно да лиши платформата на Sony Interactive Entertainment, т.е. конзолата PlayStation, от достъп до игрите на Activision Blizzard, само че даже и това да се случи, конкуренцията на европейския пазар няма да бъде мощно наранена.
още по темата
Одобрението на Европейски Съюз идва по-малко от три седмици, откакто договорката беше блокирана от Органа за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (CMA), поради опасения за облачните игри. Microsoft има намерение да апелира това решение.

Поглъщането среща опозиция и от Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC), която даже заведе дело с искане да блокира договорката. Заседание по делото е планувано за 2 август.

В същото време разрешението от Европейската комисия сигурно ще усили възможностите на Microsoft да завърши договорката. Към днешна дата тя към този момент е утвърдена от регулаторите в Саудитска Арабия, Сърбия, Бразилия, Чили, Япония и Южна Африка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР