Microsoft подобри своите очила с добавена реалност Integrated Visual Augmentation

...
Microsoft подобри своите очила с добавена реалност Integrated Visual Augmentation
Коментари Харесай

Microsoft преработва очила с добавена реалност за армията на САЩ след оплаквания от войниците

Microsoft усъвършенства своите очила с добавена действителност Integrated Visual Augmentation System (IVAS) за въоръжените сили на Съединени американски щати заради недоволства от военнния личен състав за неудобството от потреблението на предходни модели. Това заяви Bloomberg.

„ Новата версия подхожда на бойците доста по-добре от предходния модел при осъществяване задачите им “, цитира организацията асистент военния министър по доставяне, логистика и технологии Дъглас Буш. Според него уредът за нощно виждане е " станал доста по-удобен " и софтуерът му е по-стабилен.

Според организацията компанията е преработила устройството, трансформирайки обемна лента за глава с оцветени стъкла в по-лесен за потребление повдигащ се визьор. Малкият компютър, който преди беше инсталиран в профил, в този момент се намира на гърба на каската. Новата версия на слушалките IVAS 1.2 е проектирана да демонстрира информация от бойното поле, в това число местоположението на другарските войски. Тестването на новите прототипи се организира във военната база Форт Дръм в щата Ню Йорк. Предишната версия на тактически очила за смесена действителност, основана на HoloLens, беше несполучлива, написа Bloomberg. Разработката беше спряна заради недоволства от бойци от замаяност и гадене след потребление на устройството по време на бойни проби.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР