Microsoft обяви, че планира да съкрати 10 000 служители като

...
Microsoft обяви, че планира да съкрати 10 000 служители като
Коментари Харесай

Майкрософт обясни причините за съкращаването на 10 хиляди служители

Microsoft разгласи, че възнамерява да редуцира 10 000 чиновници като част от по-мащабни ограничения за понижаване на разноските. Изпълнителният шеф на компанията Сатя Надела разиска съкращенията на работни места на тазгодишния Световен стопански конгрес (WEF) в Давос, Швейцария, съобщи.

„ Никой не може да се опълчи на гравитацията, а гравитацията тук е икономическият напредък, поправен по отношение на инфлацията “, сподели Надела.

В нота, изпратена до чиновниците, CEO-то на Microsoft назова сходни решения „ сложни, само че нужни “, и уточни, че въпросните 10 000 работни места, които ще бъдат съкратени, съставляват по-малко от 5% от общата работна мощ на компанията.

„ Живеем във времена на обилни промени и до момента в който се срещам с клиенти и сътрудници, няколко неща стават ясни “, съобщи Надела. „ Първо, откакто видяхме, че клиентите форсират цифровите си разноски по време на пандемията, в този момент следим по какъв начин те усъвършенстват цифровите си разноски, с цел да създадат повече с по-малко “.

В допълнение към съкращенията, които ще бъдат приключени до края на третото тримесечие, Microsoft планува промени в своето хардуерно портфолио и основаване на „ по-висока компактност в своите работни пространства “. Като цяло тези промени би трябвало да се отразят във финансовия резултат за Q2 на фискалната 2023 година.

Microsoft не е единственият софтуерен колос, който подхваща фрапантни дейности в отговор на продължаващите стопански провокации. Amazon разгласи проект за редуциране на 18 000 чиновници, а Salesforce заяви, че редуцира 10% от работната си мощ. Фейсбук възнамерява най-мащабните си съкращения в своята история – на 11 000 чиновници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР