Microsoft насърчава интереса им към науката и технологиитеБългарските момичета на

...
Microsoft насърчава интереса им към науката и технологиитеБългарските момичета на
Коментари Харесай

STEM привлича момичетата, ако имат модел за подражание

Microsoft предизвиква интереса им към науката и технологиите

Българските девойки на интернационалната конференция на Microsoft в Атина, отдадена на технологиите и изкуствения разсъдък

Петнадесет девойки от български учебни заведения участваха в първата интернационална Mircrosoft конференция, която цели да увеличи информираността измежду девойките в гимназиална възраст по отношение на значимостта и бъдещето на технологиите в региона на изкуствения разсъдък.

Събитието „ Алис планува бъдещето – по какъв начин изкуственият разсъдък може да повлияе метода, по който виждаме света “ се организира в Атина и притегли над 160 участнички на възраст сред 15 и 17 години от района на Централна и Източна Европа. Основна тематика в програмата беше поощряване на интереса към кариера в така наречен STEM дисциплини (наука, технологии, инженерство и математика).

Въпреки че технологиите се развиват и основават изключителни благоприятни условия за професионално развиване, едвам 42% от девойките декларират, че обмислят кариера в STEM, сочат изследвания на Microsoft. 60% от респондентите считат, че дамите, работещи в региона на STEM, са дискриминирани, което отчасти изяснява отрицателната наклонност.

Друг основен фактор за това дали девойките демонстрират интерес към STEM е съществуването на модел за подражателство. Изследване на Microsoft, оповестено през 2018 година, сочи, че броят на девойките, които развиват интерес към STEM, съвсем се удвоява, когато имат модел за подражателство – 26% от девойките без ролеви модели регистрират интерес към STEM спрямо 41% от респондентите, които декларират, че имат модел за подражателство. Тенденцията се простира отвън класната стая, като 51% от девойките, които имат модел за подражателство, обмислят бъдеща кариера в STEM.

Конференцията в Атина бе част от огромна стратегия на Microsoft, която цели да даде опция на младите девойки по-добре да схванат по какъв начин изкуственият разсъдък (AI) въздейства на сегашното и може да промени бъдещето посредством технологиите.
още по тематиката
Microsoft се стреми да подсигурява, че бъдещите генерации – от деца в начални учебни заведения до студенти – имат достъп до най-новите технологии и построяват визия за по-добро бъдеще. В това отношение компанията си сътрудничи с министерствата на образованието в страните от Централна и Източна Европа.

Технологията – в това число мобилни устройства и изчислителни облаци – промени фундаментално метода, по който консумираме вести, планираме деня си, поддържаме връзка, пазарим и взаимодействаме със фамилията, приятелите и сътрудниците си. Как ще наподобява нашият свят след 20 години?

Microsoft има вяра, че изкуственият разсъдък ще ни помогне да създадем повече с един от най-ценните ни активи: времето! До 2038 година персоналните цифрови асистенти ще бъдат подготвени, с цел да отговорят на потребностите ни, да ни оказват помощ да управляваме графика си, да ни приготвят за срещи, да поддържаме връзка и да управляваме коли.

Извън въздействието на AI върху персоналния ни живот, актуалните технологии ще дадат опция за напредничав прогрес в области като опазване на здравето, селско стопанство, обучение и превоз. Това към този момент стартира да е случва по впечатляващ метод, подчертаха от Microsoft.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР