Microsoft Corp разширява достъпа до станалия изключително популярен футуристичен чатбот

...
Microsoft Corp разширява достъпа до станалия изключително популярен футуристичен чатбот
Коментари Харесай

Microsoft разширява достъпа до популярния чатбот ChatGPT

Microsoft Corp уголемява достъпа до станалия извънредно известен футуристичен чатбот ChatGPT, разработван от компанията за изкуствен интелект OpenAI.

Гигантът от Редмънд сподели, че технологията на стартъпа, която до момента визуализираше резултатите на потребителите в облачната компютърна стратегия, наречена Azure OpenAI Service, към този момент е общодостъпна – нещо, което се чака да донесе поток от нови приложения.

По рано този месец излезе информация, че Microsoft обмисля да влага още 10 милиард $ в OpenAI, в допълнение към към този момент вложените 1 милиарда $ през 2019 година Засега компанията не удостоверява, само че и не отхвърля информацията на новинарският уебсайт Semafor.

Общественият интерес към OpenAI набъбна след стартирането през ноември на ChatGPT, основан на текст чатбот, който може да написа прозаичност, лирика или даже компютърен код по поръчка. ChatGPT се зарежда от генеративен изкуствен интелект, който основава ново наличие след образование върху големи количества данни – технология, за която Microsoft разрешава на повече клиенти да аплайват за потребление.

Самият ChatGPT, а освен главната му технология, скоро ще бъде наличен посредством облака на Microsoft, се споделя в обява в блога на компанията.

Microsoft сподели, че ревизира приложенията на клиентите, с цел да смекчи евентуалната корист със софтуера и неговите филтри могат да ревизират за нездравословно наличие, което потребителите могат да вкарат или технологията може да създаде.

Бизнес капацитетът на подобен програмен продукт към този момент е привлякъл големи вложения в рисков капитал в започващи компании, които го употребяват – в миг, когато финансирането другояче е пресъхнало. Вече няколко компании са употребявали технологията, с цел да основат маркетингово наличие или да показват по какъв начин могат да договорят за сметката си за кабелна телевизия.

Microsoft сподели, че CarMax, KPMG и други към този момент употребяват услугата Azure OpenAI. Прессъобщението на компанията цитира вицепрезидент на Al Jazeera, който споделя, че услугата може да помогне на новинарската организация да обобщава и превежда наличие.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинMicrosoft ChatGPT чатбот OpenAI изкуствен интелект достъп ПоследниНай-четениКомпании 32 Microsoft уголемява достъпа до известния чатбот ChatGPT Европари 96 Рекордният фонд за възобновяване на Европейски Съюз е под риск Енергетика 316 Топлата зима в Европа лишава Путин от коз Крипто 268 Как се промени цената на iPhone в биткойн през годините? Иновации 4139 Защо Бил Гейтс има вяра и влага в растителното месо? Любопитно 3353 Хидра – гръцкият остров, неразрешен за коли Накратко 2039 Новини от седмицата: Третият мандат отива в БСП; Лични карти с чип ПолитикаОбновена 2024 Радев връчва третия мандат на Българска социалистическа партия Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР