Мианмар стана най-големият производител на опиум в света през 2023

...
Мианмар стана най-големият производител на опиум в света през 2023
Коментари Харесай

Мианмар изпреварва Афганистан като най-големият производител на опиум в света, се казва в доклад на ООН

Мианмар стана най-големият производител на опиат в света през 2023 година, изпреварвайки Афганистан след репресиите на талибанското държавно управление против търговията, съгласно отчет на Организация на обединените нации, оповестен във вторник.

Според последния отчет на Службата на Организация на обединените нации за опиатите и престъпността (UNODC) тази година Мианмар е създал почти 1080 метрични тона опиат – главен за производството на хероин.

Цифрите идват след производството на опиат в Афганистан е понижен с към 95 % до към 330 тона след възбраната на талибаните за развъждане на мак през април предходната година, съгласно UNODC.

Граничният район на „ Златния триъгълник “ сред Мианмар, Лаос и Тайланд от дълго време е огнище на противозаконни произвеждане и трафик на опиати, изключително на метамфетамин и опиат.

Общата планирана стойност на „ опиатната стопанска система “ на Мианмар набъбна до сред 1 милиард и 2,4 милиарда $ – което се равнява на 1,7 до 4,1 % от Брутният вътрешен продукт на страната за 2022 година, сподели UNODC.

...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР