Мейраф Тали - жената с български произход, която почти два

...
Мейраф Тали - жената с български произход, която почти два
Коментари Харесай

Освободиха пленената от “Хамас” жена с български произход

Мейраф Тали - дамата с български генезис, която съвсем два месеца беше в плен на Хамас, беше освободена. Това удостовери и нейният доведен татко, заяви.



Мейраф Тали: Снимка The Times

Той сподели, че сега тя е в болница, с цел да ѝ бъдат направени всички нужни прегледи и тогава ще се прибере вкъщи.

Мейраф Тали беше отвлечена на 7 октомври от Кибуц Нир Оз - на 5 километра от границата с Газа, където била на посетители.

Биологичният татко на Мейраф, който е умрял, е българин. Доведеният ѝ татко също е обвързван с България - роден е в София.

Припомнямезадоговорената замяна – ислямистката организация ще освободи 50 израелски заложници, а Тел Авив – 150 палестински пандизчии.

Говорителят на израелската войска Даниел Хагари посочи, че Израел е получил лист с имена на дамите и децата, държани от „ Хамас “, които се чака да бъдат освободени.

Публикуването на листата дава опция на израелците да апелират освобождението на съответни пандизчии пред израелските съдилища, показва в. " Таймс ъв Израел ". Изданието прецизира, че според съглашението Израел ще освободи 150 пандизчии в подмяна на 50 заложници през първите четири дни, а останалите пандизчии от листата ще бъдат освободени, в случай че " Хамас " се съгласи да освободи още 50 заложници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР