Мейн куун са сред най-едрите домашни котки. Тези очарователни писани

...
Мейн куун са сред най-едрите домашни котки. Тези очарователни писани
Коментари Харесай

Важни грижи за козината на мейн куун

Мейн куун са измежду най-едрите домашни котки. Тези очарователни писани се считаха за екзотична порода котки преди, само че от ден на ден фенове на котки вземат решение да си вземат точно подобен домакински любим.

Важното е да знаете нужните грижи при развъждане на мейн куун. Те включват както вярната ветеринарна грижа, храненето на мейн куун, постоянно разчистване на котешката тоалетна и играта с животинчето.

Грижата за козината на мейн кууна също не е за подценяване, тъй като от нея зависи по какъв начин ще наподобява вашият питомец и какъв брой чист ще е домът ви. Всички стопани знаят, че котешките косми могат да се трансфорат в огромна злина, в случай че не вземем специфични ограничения, свързани с тях.

И по този начин, какво включва най-често грижата козината на мейн куун?

Премахване на падналите косми от котката. Това става с изчеткване на котешкото кожухче три пъти в седмицата. Някои по-старателни притежатели на котки го практикуват даже всеки ден. На пазара ще намерите доста типове артикули за случая. Може да заложите на четка с железни зъбци и фурминатор, само че най-добре се консултирайте със експерт по грууминг, който ще предложи персонално решение за вашия любим.

Имайте поради, че сресването не е най-приятното прекарване на някои домашни любимци. Ето за какво е желателно да започнете с процедурите, до момента в който котенцето е малко. Така ще привикне с тях и ще ги смята за нещо обикновено, без да стачкува. Бъдете деликатни при четкане не котешката четина. Действайте нежно и единствено когато котето е умерено отпуснато до вас.

 Котенца Мейн Куун

Обърнете внимание, че при котките с дълга четина се образуват възли от косми и елементарно се задържат замърсявания. Ето за какво като част от грижата за козината на вашия мейн куун може да включите и подкастряне.

То е добре да се прави от грууминг експерт, който разполага с нужната техника и няма заплаха да порежете котето или да го изплашите с шума на елементарна човешка машинка за подкастряне. Можете да водите любимеца си на грууминг 1 или 2 пъти годишно, съгласно опциите си.

Някои експертите предлагат като част от грижата за козината на мейн кууна и къпане на котката по-често през лятото. По този въпрос също е добре да се консултирате с ветеринар или груминг експерт, защото честотата на къпане зависи от дължината на козината, къде живее котето и други фактори.

При всички случаи обаче вашият мейн куун да свикне с водните процедури още в ранна възраст, с цел да става къпането по-лесно и когато той поотрасне.

Ако и вие мечтаете за такова превъзходно творение вкъщи, вижте тези разгласи и цени за мейн куун.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР