Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) и асоциацията на професионалните бейзболисти (MLBPA)

...
Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) и асоциацията на професионалните бейзболисти (MLBPA)
Коментари Харесай

От 2019-а: МЛБ дава $1 млн. премия на шампиона в Хоумрън дербито

Мейджър лийг бейзбол (МЛБ) и асоциацията на професионалните бейзболисти (MLBPA) са се споразумели за редица промени в лигата, някои от които ще влязат в действие още този сезон, а други – през 2020 година Позовавайки се на свои източници, ESPN заяви, че по-късно през днешния ден двете страни ще разгласят публично въвеждането през 2019 година на нов краен период за летни прехвърляния, както и доста видоизменение на Мача на звездите. За следващата година ще бъдат отсрочени увеличението на броя играчи в разширените сформира на клубовете и въвеждането на наложителен най-малко от трима батери на питчер.

Нововъведенията са плод на продължаващите с месеци договаряния по средата на настоящия групов трудов контракт, изтичащ чак в края на 2021 година Както от синдиката, по този начин и от комисионерския офис в Ню Йорк неведнъж показаха обществено неодобрение от неналичието на консенсус по най-важните спортно-технически и стопански проблеми като да вземем за пример мудния пазар на свободни сътрудници през последните два зимни прозореца.

Latest on the MLB/MLBPA deal: The winner of the Home Run Derby is going to get $1 million, sources tell ESPN.

How about this: Judge, Trout, Stanton, Harper, Mookie, Arenado, J.D., Yelich, Khris and Bryant for $1M.

Details on that and much more at ESPN: https://t.co/b7yvvVdxMd
— Jeff Passan (@JeffPassan) March 14, 2019
Именно в тази посока е стъпката по запрещение на обичайните покупко-продажби за играчи през август и въвеждането на обединен краен период за прехвърляния на 31 юли. Според MLBPA това ще накара тимовете да бъдат по-активни през зимата, знаейки, че през лятото няма да имат толкоз благоприятни условия за укрепване на състава, колкото до момента. Тази смяна се чака да влезе в действие от тази година.

Същевременно, за да направи Мача на звездите по-атрактивен за почитателите, МЛБ ще модифицира селекцията на играчи. Както и преди ще се организира онлайн гласоподаване измежду ентусиастите, само че отсега нататък тримата бейзболисти с най-голяма поддръжка на всяка позиция ще бъдат подлагани на спомагателен еднодневен избор за установяване на титуляра. Новият тласък за самите бейзболисти пък ще бъде въвеждането на награден фонд от $2,5 млн. за Хоумрън дербито, предшестващо звездното шоу, с награда от $1 млн. за спечелилия в него.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР