Мей към депутатите: Ако не подкрепите Брекзит застрашавате демокрациятаТереза Мей

...
Мей към депутатите: Ако не подкрепите Брекзит застрашавате демокрациятаТереза Мей
Коментари Харесай

Мей към депутатите: Ако не подкрепите Брекзит застрашавате демокрацията

Мей към депутатите: Ако не подкрепите Брекзит застрашавате демокрацията
Тереза Мей прикани английските депутати да поддържат нейната договорка за Брекзит с претекста, че това е единственият метод да се отбрани стопанската система и да се уважат резултатите от референдума, оповестява Би Би Си.

В писмо до в. „ Мейл он Сънди “ английският министър председател декларира на своите критици и от двата лагера за и срещу Брекзит – че заплашват демокрацията, като се опълчват на нейния проект. Според най-новите изследвания на публичното мнение във Англия едвам един на всеки четирима британци поддържат нейната договорка за Брекзит.

Очаква се вотът в английския министър председател по проекта на Мей да се организира в околните дни. Лондон би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март – без значение дали има договорка с Брюксел или не. Сделката по изискванията на развода сред Обединеното кралство и Европейски Съюз и декларация за бъдещите връзки сред Лондон и Брюксел бяха контрактувани на Европейския съвет в края на предходната година – само че договорката би трябвало да бъде утвърдена и от английските депутати, преди да влезе в действие.

Гласуването в Камарата на общините трябваше да се организира през декември, само че Тереза Мей го отсрочи, откакто стана ясно, че няма да получи болшинство. Очаква се дебатът по договорката да бъде възобновен в сряда, а основният избор е плануван за 15 януари. / БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР