Метрото и градският транспорт утре ще се движат по обичайните

...
Метрото и градският транспорт утре ще се движат по обичайните
Коментари Харесай

Фандъкова: Метрото и градският транспорт утре ще се движат по обичайните си маршрути

Метрото и градският превоз на следващия ден ще се движат по нормалните си направления по всички линии. Със сигурност ще има усложнения в придвижването по отношение на митингите, декларирани от разнообразни организации. В митингите вземат участие чиновници, които не са на работа. Разписанията би трябвало да се съблюдават, в случай че няма усложнение в придвижването. Това съобщи на брифинг кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, съобщи Новини.бг.

" В Столична община са постъпили няколко уведомления за митинги в сряда. В понеделник това от работодателските организации е било публично оттеглено. Останали са уведомленията на превозвачите, на таксиметровите превозвачи, както и на транспортните синдикати. Протестите се провеждат от синдикатите. Те ще обяснят за какво, къде и по кое време стачкуват ", посочи тя.

Уведомлението на транспортните синдикати визира три точки за събиране и е от 8 до 9:30 ч. Това са Петте кьошета, „ Лъвов мост “ и Сточна гара. В митинга ще вземат участие единствено чиновници, които не са на работа. Те възнамеряват шествие до Министерството на финансите.

„ Призовахме уредниците до 8:30 ч. да не блокират придвижването на тези три пункта по отношение на матурите, които се организират на следващия ден. Учениците би трябвало до 8 ч. да са в учебно заведение “, посочи Фандъкова.

Столичният кмет напомни, че според закона режимът за митинги е осведомителен и съгласувателен, а не позволителен. Тоест кмет може единствено в доста характерни случаи да не разрешава.

„ Кога градският превоз ще мине на лятно разписание, е въпрос на положение на сдруженията “, уточни от своя страна зам.-кметът Кристиан Кръстев, който посочи, че се работи по два разновидността – това да се случи от 1-ви юни или от 1-ви юли.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР