Парламентарната група на “БСП за България внесе два проекта за

...
Парламентарната група на “БСП за България внесе два проекта за
Коментари Харесай

БСП: НС да реши България да не праща войски в Украйна, оръжията да не се ползват срещу Русия

Парламентарната група на “БСП за България ” внесе два плана за решение за изключителното съвещание на Народното събрание. Това оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

 

Първият от тях гласи, че  България няма да изпраща войски в Украйна.

 

Вторият, че България не е съгласна предоставени на Украйна оръжия да бъдат употребявани за обстрелване на  цели на територията на Русия.

 

" Българска социалистическа партия за България " упорства двете решения да бъдат включени в дневния ред и да бъдат гласувани.

 

По-рано през днешния ден стана ясно, че „ Продължаваме промяната - Демократична България “ (ПП-ДБ)  са внесли искане в деловодството на Народното събрание (НС) за изключително съвещание на депутатите по две тематики.

 

Едната тематика е разискване на план на решение за задължаване на служебния министър на опазването на здравето да предприеме дейности и ограничения за подписване на групов трудов контракт в бранш „ Здравеопазване “ и за използване на наказания при незаплащане на плануваните в него трудови хонорари на медицинските експерти.

 

Втората тематика е чуване на служебния министър председател и министър на външните работи Димитър Главчев по отношение на обществено изнесена информация за изпратена грама до непрекъснатия представител на България в Организация на обединените нации за смяна на позицията на страната ни във връзка гласуването на резолюцията, утвърждаваща интернационален ден за възпоменание на геноцида, осъществен от босненската сръбска войска в Сребреница през 1995 година

 

Снощи от ПП-ДБ оповестиха, че ще изискат такова чуване на изключително съвещание.

 

България има поредна и непроменена позиция в признаването на жертвите от Сребреница, се показва в позиция на служебното държавно управление, публикувана през вчерашния ден до медиите.

 

Правихме най-хубавото за интеграцията на Босна и Херцеговина, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с казуса за резолюцията на Организация на обединените нации за геноцида в Сребреница пред симпатизанти нощес в София.

 

Конституцията планува опция да бъде свикано съвещание на Народно събрание по искане на една пета от народните представители. Правилникът на Народното събрание споделя, че ръководителят е задължен да насрочи съвещание не по-късно от седем дни след постъпване на настояването, без значение от това дали Народно събрание е във почивка, или не.

 

  

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР