МЕТРО България ще отбележи за шеста поредна година своето най-значимо

...
МЕТРО България ще отбележи за шеста поредна година своето най-значимо
Коментари Харесай

Фестивал на Розовия домат се завръща в Княжеската градина на 3-и септември

МЕТРО България ще означи за шеста поредна година своето най-значимо събитие – Фестивал на розовия домат. Тазгодишното издание ще се организира на 3 септември от 11:00 до 17:00 часа в Княжеската градина, а уредниците са подготвили редица изненади и кулинарни изкушения за всички присъстващи на събитието.

По време на Фестивала тази година МЕТРО България още веднъж ще събере в сърцето на столицата български производители и заведения за хранене. Посетителите ще имат опция да си закупят обичайни артикули от фермерския пазар и да опитат забавни предписания, особено готови от едни от най-известните заведения за хранене в София. В празника на достоверния роден усет ще се включат с демонстрации кулинарни виртуози от България и чужбина, които  ще разкрият своите секрети за подготвяне на зимнина.

Освен да се насладят на качествена храна и да си закупят пресни аграрни артикули непосредствено от производителите, посетилите на Фестивала на Розовия домат ще имат опция да избират от разнообразни типове българска крафт бира, както и да се срещнат с изцяло резистентен артикул създаден от остатъчния малц след нейното произвеждане. По време на Фестивала ще се проведат и креативен работилници, свързани с опазването на околната среда и природосъобразния метод на живот, градско градинарство и обичайни ястия, присъщи за някои от най-китните села в Северозападна България.

Всяка година Фестивалът на Розовия домат е кулминационната точка на самодейността " Отгледано с грижа в България ", която поддържа родните аграрни производители и дава опция на ресторантьори да купуват качествени български артикули.  От началото на акцията през 2017-а година МЕТРО България съумява да включи над 430 типа местни продукти в своя подбор, които изкупува непосредствено от над 300 аграрни стопани и дребни хранителни предприятия. По този метод професионалните клиенти в цялата страна могат да се възползват от богат  подбор български артикули.

Всеки, искащ да се допре до българските обичаи и усет, може да заповяда на 3 септември от 11:00 до 17:00 часа в Княжеската градина. Актуална информация за Фестивала на розовия домат можете да откриете в страницата на събитието във Фейсбук.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР