Методите HIPEC и PIPAC дават възможност за контрол и в

...
Методите HIPEC и PIPAC дават възможност за контрол и в
Коментари Харесай

Нови възможности за лечение на онкоболни в последен стадий предоставя ,Сърце и Мозък`

Методите HIPEC и PIPAC дават опция за надзор и в някои случаи цялостно изцеление на считани досега за неизлечими първоначални и метастатични злокачествени болести на перитонеума.



/екипът на отделението по коремна хирургия в,Сърце и Мозък‘ Плевен/

С началото на 2024 година високотехнологичната,Сърце и Мозък` в Плевен започва стратегия за лекуване на първоначални и метастатични злокачествени болести на периотонеума (обвивката на коремната кухина). В рамките на програмата екип на клиниката по обща и онкологична хирургия мина образование в един от сертифицираните центрове в Европа в Кастелфранко Венето, Италия. Болницата към този момент разполага и с най-съвременната инсталация за лекуването на този тип болести.



„ Методите HIPEC (хипертермична интраперитонеална химиотерапия) и PIPAC (интраперитонеална аерозолна химиотерапия под налягане) дават опция за надзор и в някои случаи цялостно изцеление на считани досега за неизлечими първоначални и метастатични злокачествени болести на перитонеума.

Изпълнението на строго избрани критерии от пациента е основно за включване в програмата и приемане на положителни резултати от лекуването “, осведоми доктор Емил Филипов, завеждащ отделението по коремна хирургия.

Методът HIPEC съставлява локално приложение в коремната празнина на загрят до избрана температура разтвор на химиотерапевтик. По този метод концентрацията му в перитонеалната празнина и въздействието му непосредствено върху раковите разсейки се усилва неведнъж без това да води до нарастване на страничните резултати. При някои лекарства по-високата температура има пряк активиращ или повишаващ действието резултат.

При метода PIPAC разтворът на химиотерапевтика се микронизира до избрана величина на аерозолните капки и се разпръсква лапароскопски под налягане, което покачва в допълнение неговото деяние. Методът може да се употребява в композиция със систематичното медикаментозно лекуване и да добави неговия резултат.

Екипът на клиниката по обща и онкологична хирургия, квалифициран да започва програмата и да съобщи своя опит на сътрудниците си, включва доктор Емил Филипов, доктор Илия Фидошев и доктор Васил Нейков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР