Методи АндреевПрез последните 24 часа чисто пропагандно различни кръгове се

...
Методи АндреевПрез последните 24 часа чисто пропагандно различни кръгове се
Коментари Харесай

Взривът на Кримския мост - най-некадърната операция на руските служби

Методи Андреев

През последните 24 часа чисто пропагандно разнообразни кръгове се пробват да ни внушат съществуването на „ българска диря “ при гърмежа на Кримския мост. Но преди да тръгнем по подправените дири на тази „ българска диря “, да се върнем обратно в историята и да забележим, дали е имало сходни произшествия в близкото минало на Путинова Русия. 

Хората може да са не запомнили, само че е редно да напомним за Първата чеченска война. Септември 1999 година беше черен месец за Русия. От 4-и септември до 16-и септември бяха осъществени 4 извънредно жестоки терористични актове в Москва. На 4 септември кола с експлозиви се взривява в блок с съветски бойци, умират 64 индивида. На 9 септември 400 килограмова бомба избухва в мазето на девететажна постройка в Москва и убива 94 индивида. Четири дни по-късно, на 13 септември осем етажна постройка е изравнена със земята - умират 124 индивида. Последният атентат е на 16 септември – камион избухва пред жилищен блок, а жертвите са 17. Тази поредност от атентати се трансформира в законен предлог на тогавашния млад президент Путин да стартира войната в Чечня. В следствие се оказа, че гърмежите са били готови и осъществени от ФСБ. Разследващите стигат до двама от причинителите, които се оказват сътрудници на ФСБ, които са задържани, а по-късно освободени. Да си спомним и за някогашния офицер от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ФСБ  Литвиненко, който проговори за гърмежите и присъединяване в тях на съветското държавно управление, само че бе показно погубен с цел да млъкне. 

Припомням тази история, тъй като доста от българите сме ги не запомнили. Но те са и доста поучителни, разкриват, че 

Русия не е естествена държавна

 Това е страна, в която политическата целенасоченост стои над цената на живота и инфраструктурата. 

Спирам се на едно обикновено съпоставяне – в два от атентатите в Москва през 1999 година е употребявано транспортно средство. Тоест оръдието на закононарушението при тях и при Кримския мост е едно и също, това се набива на очи. Но по какъв начин за по-малко от ден руснаците откриха траекторията на придвижване на този тайнствен камион, който е минал много чудноват маршрут с цел да стигне от България до Краснодар. Четири граници е пресякла необезпокоявано, а внушението на Путин е, че от България е тръгнал претрупан с гърмежа. Това подстрекателство е 

обидно за здравия разсъдък

В Русия може и да имат вяра на такива празни приказки, само че повече от ясно е, че това е следващото терористично мероприятие на съветската страна. Хора с въздействие и власт могат да осъществят такава интервенция и да започват началото й от България. Знаем, че България е пробита за съветските специфични служби, т.е. тя е идеално място. Обвинявайки ни като съпричастни, Русия хвърля камък върху най-слабото звено на НОТО, страната която се държи не като член на Алианса, а като непряк наблюдаващ, имам предвид държанието на президента Радев и неговото държавно управление – никаква реакция, цялостно безмълвие за обвиняванията против нас. Държавата ни е забъркана в съучастничество в терористичен акт, а ръководещите мълчат. Мълчи главнокомандващият, който управлява специфичните служби. 

Камионът камикадзе е бил най-вероятно претрупан с гърмеж, откакто е минал през Северна Осетия. Целта на всеки терористичен акт е да има оптимално проваляне на жива мощ и инфраструктура. Твърди се че гърмежът е квалифициран от украинските специфични служби. Но в случай че това е тяхно дело, то заслужават двойка. Кримският мост има едно прелестно едва място. Аз съм строителен конструктор, изследвах плана на моста, а слабото му място се вижда незабавно. Съоръжението е дълго 23 км, състои се от две платна на две равнища – един до различен два паралелни моста. Единият е за камиони и коли, а другият е железопътен сектор. Само на едно място има отвор от 227 метра  под моста. Носещата структура там е дъга, като пътното и жп платното са окачени на нея с окачвачи. Ако някой желае да нанесе оптимално проваляне на това оборудване, щеше да взриви камиона тъкмо там. Това е единственото място, където носещата структура – дъгата и окачвачите, са над камиона, а в случай че бъдат разрушени, падат значими сектори от моста и повече от година той ще бъде тотално негоден. Под дъгата е единственото място, което е било дейно това да се случи. Аз, елементарният строителен инженер видях тази уязвимост, само че не мога да допускам, че украинските специфични служби не са създали този разбор и не знаят къде мостът е най-уязвим. Това демонстрира, че атентатът е осъществен от фракции до Путин, биещи се за власт или от самия Путин и обкръжението му. След този аташета Русия атакува през вчерашния ден и гражданска инфраструктура, мотивирайки се, че  украинците атакуват тяхната гражданска инфраструктура, макар че този мост е противозаконен. Атентатът им беше като 

оправдание, с цел да обстрелват с ракети мирни градове и поданици на Украйна

Следващата им цел е да ударят енергийната инфраструктура на Украйна, което да сътвори рецесия в Европейски Съюз за електричество, а това да докара до повдигане на цените на електрическата енергия и  увеличи търсенето на природен газ. 

Руската агитация ще нахъсва занапред популацията си, че украинците атакуват страната и цивилен обекти, с цел да имат съображение да не престават мръсната си война. Освен това България също е набедена като зложелател. 

Ефектът от гърмежа на моста е най-малък за стопанската система на Русия и Крим, паднала е единствено част от платното, което за месец може да бъде възобновено. Всички тези условия ни дават съображение да създадем обоснованото съмнение, че 

Кремъл самичък си е направил атентата,

съдейки и от историята, само че и по изказванията им, че годишно харчат над два милиарда рубли за защита на този мост. По неспособно осъществен атентат няма, заслужен е да влезне в учебниците.

В тази обстановка не се удивлявам, че президентът Радев мълчи по горещата тематика. Не се удивлявам, че и гълъбчето му мълчи, само че съм същински учуден, че такива титани на евроатлантизма като Бойко, Кирил и Асен, водачите на Демократична България мълчат. Нито един от тях не излезе и не осъди съветската офанзива против гражданска инфраструктура и беззащитно население. Това безмълвие е просто цинизъм!
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР