мето на Nvidia обикновено се свързва с видеокартите, но сега

...
мето на Nvidia обикновено се свързва с видеокартите, но сега
Коментари Харесай

Nvidia придобива ARM за 40 млрд. долара

мето на Nvidia нормално се свързва с видеокартите, само че в този момент това ще се промени. Компанията е придобила разработчика на процесори ARM от досегашния притежател SoftBank, заяви самата тя в уеб страницата си.

Сделката е на стойност 40 милиарда $, което я прави най-голямата в историята на бранша за чипове. По-голямата част от сумата ще бъде в брой, като SoftBank ще придобие и акции в Nvidia. Те обаче ще са под 10% от компанията.

ARM е позната като разработчика на едноименната процесорна архитектура, която е в основата на множеството смарт телефони и мобилни устройства по света. Техните процесори разчитат точно на технологиите на ARM, а скоро и Apple ще ги употребява за личните си процесори, които ще предлага в компютрите си Mac.

Сделката е повече от сполучлива и за SoftBank. Компанията закупи ARM през 2016 година за 32 милиарда $. Продажбата в този момент значи солидна облага. Прехвърлянето на ARM ще отнеме към 18 месеца. През това време предстоят и утвържденията на регулаторите в Съединени американски щати, Англия, Европейския съюз и Китай.

Nvidia разяснява, че ще употребява силата на ARM, с цел да усъвършенства своите разработки и решения в региона на изкуствения разсъдък. Това в действителност е втората съществена активност на Nvidia след видеокартите. "В бъдеще ще има трилиони компютри, които употребява изкуствен интелект и ще основат нов Интернет на нещата, който е хиляди пъти по-голям от днешния "Интернет на хората ", разяснява създателят на Nvidia Дженсън Хуанг.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР