Метеоролозите от Българската академия на науките излизат днес на протест.

...
Метеоролозите от Българската академия на науките излизат днес на протест.
Коментари Харесай

Без прогнози за времето след 9 юли: метеоролозите в БАН излизат на протест

Метеоролозите от Българската академия на науките излизат през днешния ден на митинг.

Причината: липса на средства за битие.

Работещите в Националния институт по метеорология и хидрология ще се съберат пред централата на постройката на Българска академия на науките в 9 ч. Планира се митингът им да продължи час и половина.

Ако настояванията им не бъдат изпълнени, след 9 юли няма да има метеорологични прогнози, се споделя в изказване на Национален институт по метеорология и хидрология, чийто митинг до момента не беше чут.

Ето пълния текст на изказването им:

Уважаеми сънародници, медии, държавни и общински структури, организации и компании, 128 години Националният институт по метеорология и хидрология работи за Вас, в този момент се нуждаем от Вашата поддръжка.

След два месеца от началото на нашия спокоен и учтив митинг липсва решение на казуса. Вместо това бяха подхванати опити за операции и дискредитиране. Времето ни изтича! Затова на 21.06.2018 година от 9.00 ч. до 10.30 ч. пред централната постройка на Българска академия на науките, ние, работещите в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), организираме сигнален митинг - протест:
Срещу целенасочения опит на управителните органи на Българска академия на науките да унищожават активността на НИМХ като Национална хидрометеорологична работа на Р. България, като ни оставят без нужните минимални средства за осъществяване на отговорностите ни.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР