Метеорът от Челябинск, който падна в Русия през 2013 г.,

...
Метеорът от Челябинск, който падна в Русия през 2013 г.,
Коментари Харесай

Метеорът, паднал над Челябинск, може да е участвал в образуването на Луната

Метеорът от Челябинск, който падна в Русия през 2013 година, може да е взел участие в образуването на Луната.

Това допуска ново изследване, представено от Daily Mail.

Изследователи от университета в Кеймбридж считат, че той може да е бил част от античен конфликт, отчупил парче от Земята, с цел да се образува Луната преди 4.5 милиарда години.

Смята се, че тяло с размерите на Марс се е разрушило в нашата планета по време на образуването на Слънчевата система, изхвърляйки куп материал в космоса, който по-късно се е слял, с цел да образува естествения сателит на Земята.

Преди девет години необятният 19 метра метеор удари земната атмосфера със мощ, еквивалентна на 500 000 тона тротил, изпращайки ударна вълна по целия свят.

Той аргументи доста вреди и рани повече от 1 600 души.

Учените са стигнали до откритието си с помощта на нов метод за датиране на конфликти сред скали в космоса, основан на микроскопски разбор на минерали в метеоритите.

Все още са нужни спомагателни проучвания, само че учените се надяват, че техниката може да им помогне да научат повече за ранната история на Слънчевата система и по какъв начин тя е еволюирала в сегашната си форма.

„ Възрастта на метеоритния удар постоянно е противоречива “, споделя геологът Крейг Уолтън от университета в Кеймбридж. „ Нашата работа демонстрира, че би трябвало да използваме голям брой доказателства, с цел да сме по-сигурни по отношение на историята на въздействието – съвсем като следствие на антично място на престъпление. “

Когато Слънчевата система се е формирала от прахуляк и газ, планетите са били основани посредством многократни конфликти на по-малки скали. Въпреки това е мъчно да се наблюдава историята на Земята и други сходни тела до началото, защото геоложките и метеорологичните процеси са я пренаписали.

Не е по този начин обаче с метеоритите и метеоритите. Те са останали значително непроменени, което значи, че работят като времева капсула, посредством която учените могат да надникнат назад към произхода на Слънчевата система.

Използвайки това, учените по-рано откриват, че астероидът в Челябинск е претърпял два удара - единият преди към 4.5 милиарда години, а другото преди към 50 милиона години.

Днес откривателите желаят да преразгледат времето на образуването на Луната в опит да хвърлят повече светлина върху теорията си.

Проучването е оповестено в списанието Communications Earth & Environment.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР