Метан във високи концентрации и липсата на кислород са сред

...
Метан във високи концентрации и липсата на кислород са сред
Коментари Харесай

Първа версия за смъртта на мъжете, загинали в изоставена мина до с.Житуша

Метан във високи концентрации и неналичието на О2 са измежду възможните аргументи за гибелта на двамата мъже, починали при рандеман на въглища в територията на някогашна минна изложба. Инцидентът стана през днешния ден наоколо до радомирските села Житуша и Жедна, заяви шефът на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столичната община Красимир Димитров.

Той разяснява, че в избавителната интервенция е взел присъединяване отрядът за химическо разузнаване към избавителното звено.

Екипът е употребявал газ анализатори и метан детектори, както и въздушно-дихателни апарати с оглед сигурността на участниците в акцията. Теренът, където е станал случаят, също е отцепен. В хода на избавителните действия са се присъединили също новосъздаденият избавителен отряд към Община Перник и Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Димитров съобщи, че екипите са създали всичко по силите си, само че за жалост казусът е приключил съдбовно.

Припомняме, че починалите са от радомирското село Касилаг - татко и наследник, надлежно на 60 години и 31 години. Аутопсия на телата ще потвърди действителната причина за настъпването на гибелта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР