Метадонът е опиоиден аналгетик използван за лечение на болка, потиска

...
Метадонът е опиоиден аналгетик използван за лечение на болка, потиска
Коментари Харесай

Метадон. Какво представлява той и какви са последствията от употребата му?


Метадонът е опиоиден аналгетик употребен за лекуване на болежка, потиска централната нервна система и има успокояващо деяние. При продължителна приложимост се натрупва в тъканите - бъбреци, бели дробове, черен дроб. Когато равнищата на концентрацията му в кръвта намалеят, той стартира последователно да се отделя от тъканите и това прави действието му толкоз дълготрайно. Метадонът се употребява като поддържаща терапия за лекуване на опиоидна взаимозависимост. Прилага се по скица, като дозата се редуцира последователно, до момента в който приема бъде изцяло прекратен. Много подвластни, минали на подобен вид лекуване, обаче злоупотребяват с него и още веднъж попадат в порочния кръг на зависимостта. Метадонът следва да се приема перорално, само че постоянно пациентите го инжектират, с цел да ускорят действието му и да изпитат " кик " (прилив на топлота еуфория, отпускане).

Не се заблуждавайте, че щом Метадонът е законен препарат то той е безопасен. Той убива постепенно и също толкоз сполучливо колкото и хероина, а злоупотребата с него води до утежняване на положението.

Страхът от мъчителното прекосяване на абстиненцията е една от главните аргументи за отсрочване започването на лекуване. Почти всеки злоупотребяващ с Метадон неведнъж е опитвал самичък да приключи приема. Изпитвал е болежка, смут, боязън и постоянно отчаянието надвива. В последна сметка всичко приключва с крах, още веднъж и още веднъж. Колкото повече несполучливи опити, толкоз по-голямо е отчаянието, както на подвластния, по този начин и на неговите близки. С всеки идващ опит от ден на ден се затвърждава убеждението, че този човек в никакъв случай няма да може да спре, а най-после всевъзможни опити се приключват.

Ние знаем какъв брой мъчителен може да бъде абстинентния синдром, какъв брой нескончаем е той и какъв брой ужасно е това за подвластния. Всъщност това е най-големият боязън на всеки употребяващ - “как ще го спра, толкоз доста боли и толкоз дълго, безусловно невероятно е, безсмислено е, по-добре да продължа по този начин, единствено да не ме боли ”. “Не желая да преминавам през всичко това, пробвал съм, знам по какъв начин е. ” Да! Зависимият е прав, всичко което той знае е истина, прекосявал е през ужаса на метадоновата абстиненция САМ! Изпитвал е болката и ужаса - всеки би се страхувал.

Ако Вие или Ваш непосредствен имате проблем, потърсете помощ неотложно. Както при всяко друго заболяване, отлагането на визитата при експерт може да докара до съществени последици.

Тъй като злоупотребата е единствено един от признаците на заболяването на зависимостта, прекратяването на приема не е задоволително изискване заболяването да отшуми. Нуждата от сложно лекуване е неуспорима. Терапията наложително стартира с детоксикация. Изчистването на организма от Метадон минава по-бавно спрямо хероиновия детокс, само че по-бавно не значи невероятно.

Ние знаем по какъв начин да проведем безболезнена и ефикасна детоксикация придружена с лечебна работа за разкриване на аргументите за развиването на взаимозависимост, защото единствено симптоматично лекуване не е задоволително и в множеството случаи рецидива е неминуем.

Ние в рехабилитационен център имаме решение, притежаваме нужния опит и екип от експерти способни безболезнено да Ви преведат през абстинентния синдром.

Не се отхвърляйте, потърсете професионална помощ още в този момент. Освободете се от зависимостта безболезнено и дейно.

Телефон за гратис консултиране и записвания: +359 882 543 817

Допълнителна и подробна информация можете да намерите на  .



*публикация

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР