Meta“ ще съкрати повече от 11 000 служители в най-трудните

...
Meta“ ще съкрати повече от 11 000 служители в най-трудните
Коментари Харесай

Meta съкращава 11 000 служители

„ Meta “ ще редуцира повече от 11 000 чиновници в „ най-трудните промени, които сме правили в историята на Meta “, съобщи шефът Марк Зукърбърг.

Съкращенията съставляват 13% от работната мощ на колоса в региона на обществените мрежи и ще обиден изследователската му лаборатория, фокусирана върху метавселената. Отделно ще бъде усетено и от приложенията му, измежду които са Фейсбук, Instagram и Whatsapp.

Технологичната промишленост се намира в сериозен спад и няколко огромни компании оповестиха всеобщи съкращения. БГНЕС напомня, че новият притежател на Twitter Илон Мъск уволни половината от чиновниците си предходната седмица.

" Искам да поема отговорност за тези решения и за това по какъв начин стигнахме дотук ", съобщи Зукърбърг.

" Знам, че това е тежко за всички и изключително скърбя за засегнатите ".

Платформи като „ Фейсбук “ и „ Гугъл “ страдат от това, че рекламодателите желаят да понижат разноските си, защото се борят с инфлацията и повишението на лихвените проценти от централните банки.

Зукърбърг съобщи пред чиновниците, че е очаквал подемът в електронната търговия и онлайн интензивността по време на коронавирус пандемията да продължи.

" Сбърках и поемам отговорност за това ", добави той.

Спадът засегна фирмите от целия бранш, като „ Apple “ и „ Amazon “ също неотдавна оповестиха резултати, които разочароваха вложителите.

Но компанията също е изправена пред някои неповторими лични проблеми, които би трябвало да реши, съобщи Агенция Франс Прес.

Инвеститорите са обезпокоени от решението на Зукърбърг да отдели милиарди долари за създаване на метавселената.

Преди година Зукърбърг преименува компанията на „ Meta “, с цел да отрази уговорката към плана. Оттогава подразделението на плана е осъществило загуби за над 3,5 милиарда $.

По думите му „ Meta “ ще резервира замразяването на наемането на чиновници и през идната година. Отделно се плануват и други съкращения на разноските.

" В основата си вършим всички тези промени по две аргументи: прогнозите ни за приходите са по-ниски от предстоящите при започване на тази година и желаеме да сме сигурни, че работим дейно ", написа той.

Миналия месец „ Meta “ разгласи облага от 4,4 милиарда $ през третото тримесечие, което съставлява 52% спад на годишна база. В резултат цената на акциите ѝ спадна с 25%. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР