Meta Platforms - компанията майка на Facebook и Instagram, отчете

...
Meta Platforms - компанията майка на Facebook и Instagram, отчете
Коментари Харесай

Собственикът на Facebook съобщи за първи спад на приходите в своята история

Meta Platforms - компанията майка на Фейсбук и Instagram, регистрира първия в историята си спад на тримесечните доходи, оповестява Bloomberg. Това става, откакто икономическата неустановеност накара рекламодателите да свият бюджетите си.

Приходите на Meta са достигнали $28,8 милиарда през второто тримесечие на годината, което се оказа под междинната прогноза на анализаторите за $28,9 милиарда. Очакванията на компанията за актуалното тримесечие също разочароваха. Новината изпрати цената на акциите на Meta с над 6% надолу по време на следборсовата търговия.

Рекламодателите

Усилията на компанията, свързани с рекламните продажби, са изправени пред провокации. Рекламодателите харчат по-малко поради икономическия напън, което оставя Meta и нейните съперници да се конкурират за по-малки бюджети. Промените в разпоредбите за дискретност на Apple направиха рекламите във Фейсбук и Instagram не толкоз ефикасни колкото преди.

Междувременно в опит за конкуриране с TikTok обществените мрежи демонстрират на повече консуматори къси видеа - формат, с който рекламодателите към момента привикват. Засега компанията не изкарва задоволително пари от това внимание. Всеки ден 2,88 милиарда души употребяват обществените мрежи на Meta, което е малко под междинната численост от 2,91 милиарда, колкото чакаха анализаторите.
 Скоро потребителите на Фейсбук ще основават доста профили от един акаунт
Скоро потребителите на Фейсбук ще основават доста профили от един акаунт

Така обществената мрежа ще се опита да върне растежа на клиентите си

Цената на акциите на основаната в Менло Парк, Калифорния, компания спадна с 6,3 на 100, откакто завърши сесията на равнище от $169,58. От началото на годината книжата са изгубили половината от цената си.

Потребителите на Фейсбук

Meta разкри, че дневната дейна потребителска база на обществената мрежа е повишена до 1,97 милиарда консуматори. Преди три месеца броят им е бил 1,96 милиарда. Увеличението се опълчи на упованията на специалистите, интервюирани от FactSet, които смятаха, че броят на потребителите ще намалее.

Компанията регистрира чиста облага от $6,7 милиарда за второто тримесечие, като това е третото следващо тримесечие, в което облагата на Meta понижава. Компанията не е имала подобен спад от 2012 година насам.

Meta претърпява интервал на огромна смяна. Главният изпълнителен шеф Марк Зукърбърг се пробва да накара чиновниците си да работя по-усърдно за задържането на потребителите, за привличането на младежи и за попречване миграцията към TikTok на ByteDance. За задачата Meta интегрира повече Reels - формат за къси видеа, напомнящ на TikTok - в своите приложения и стартира да заплаща на основатели на наличие, за разгласяват такива.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР