Месут Йозил подписа с Фенербахче в началото на годината, като

...
Месут Йозил подписа с Фенербахче в началото на годината, като
Коментари Харесай

10 футболисти, за които не знаехте, че още играят

Месут Йозил подписа с Фенербахче при започване на годината, като упованията към някогашния немски национал бяха големи. Плеймейкърът обаче не демонстрира и дребна част от уменията си за " фенерите ", а мнозина почитатели даже са не запомнили, че той към момента играе. В тази публикация ще разгледаме кариерите на други десетима футболисти, които не са поставили край.
Гилермо Очоа
Мексиканският пазач дълги години дълги години свети с националния тим. Феновете помнят най-много положителните му представяния на Световните шампионати през 2010 и 2014 година Европейската му кариера обаче не се получи толкоз блестяща. Именно след международното в Бразилия Очоа напусна френския новобранец Аячо и подписа с Малага. Там обаче изигра единствено 11 мача за два сезона и беше даден чартърен на Гранада. Въпреки изявите си на вратата, Гранада изпадна безславно и нашият воин се насочи към Стандард Лиеж. След две години в Белгия Очоа се завърна в Клуб Америка и на 36 години е номер 1 под рамката.
Мартин Шкъртел
Словакът беше главен футболист в в турболентните времена преди идването на Юрген Клоп на " Анфийлд ". Той записа цели 242 мача във Висшата лига и се утвърди като класен футболист. През 2016 година обаче Шкъртел избра офертата на турския Фенербахче и игра за " фенерите " в продължение на три сезона. През лятото на 2019 година подписа с Аталанта, само че единствено месец по-късно се върна в Турция в Истанбул Башаршехир и изведе отбора до купата. След тежка контузия обаче напусна отбора през януари, а от август е футболист на Спартак Търнава в родината си.
Фил Ягиелка
Бившият национал на Англия продължава с изявите си, макар че е на 39 години. В продължение на 12 сезона Ягиелка беше в центъра на защитата на Евертън, като записа името си като един от дългогодишните титуляри на " Гудисън парк " и игра на европейско и международно състезание с националния тим. През юли 2019 година Ягиелка се върна в родния си клуб Шефийлд Юнайтед, който завоюва промоция във Висшата лига, само че за две години записа единствено 16 мача. През август одобри да оказва помощ на закъсалия Дарби Каунти и подписа за сезон с клуба от Чемпиъншип.
Маруан Фелайни
Белгийският централен халф се трансформира в нарицателно за слабите сезони на Манчестър Юнайтед, а мнозина се майтапиха, че той е любим на треньора Жозе Моуриньо, тъй като попада в стартовия състав без значение, че не е на равнището на " алените дяволи ". Когато през 2019 година Фелайни беше продаден на китайския Шандонг Луненг, почитателите можеха да си отдъхнат. Фелайни подстига типичната за него коса и бързо стана водач в новия си отбор. В един от мачовете даже избухна с хеттрик, а през 2020 година завоюва Купата на футболната асоциация на Китай.
Арда Туран
Турският халф направи добра кариера в Атлетико Мадрид, а когато одобри да се причисли към, направи компромис да не играе футбол половин година поради трансферния бан на Барса. Туран обаче се оказа безусловно непотребен на " Камп Ноу ", като в Ла Лига записа едвам 36 мача за два сезона, до момента в който повече игрово време получаваше в Купата на Краля. Така при започване на 2018 година Туран беше пратен чартърен до края на контракта си в Истанбул Башаршехир. Там обаче ще се запомни с наказването си от 16 мача, откакто бутна помощник-съдията при противоречие с присъждане. През 2020 година Туран още веднъж облече екипа на Галатасарай.
Себастиан Джовинко
" Атомната мравка " дълги години беше определян като бъдещето на . Дори след сполучливи наеми в Емполи и Парма Джовинко обаче не съумя изцяло да се наложи в Юве. Така през 2015 година изненадващо плеймейкърът одобри офертата на ФК Торонто в Мейджър Лийг Сокър. Италианецът стартира незабавно да свети и да чупи върхове в Съединени американски щати, като вкара 22 гола в първия си сезон, а през 2017 година изведе Торонто до шампионската купа. През 2019 година мина в Ал Хилал в Саудитска Арабия, където обаче не блестеше. В момента Джовинко е свободен сътрудник, само че не е завършил кариерата си.
Жереми Менез
Французинът е едвам на 34, само че следите му сякаш се изгубиха откакто напусна Милан. Менез беше обещаваща вяра в Монако и Рома, а по-късно стана част от многомилионния план на ПСЖ. През сезон 2014/15 французинът бързо стана водач на Милан и с 16 гола даде вяра на почитателите за по-добри дни. След това обаче започнаха проблемите с травми. Французинът опитва да се завърне в Лига 1 в Бордо, а по-късно игра в турския Анталияспор и Клуб Америка в Мексико. През 2019/20 игра в Лига 2 за ФК Париж, а сега е част от Реджина в Серия Б - доста надалеч от равнището, на което се представяше.
Андрес Д`Алесандро
Аржентинецът игра няколко години в Европа за Волфсбург, Портсмут и Реал Сарагоса, преди през 2008 година да премине в бразилския Интернасионал. " Голямата глава " стана същинска легенда за Интер, като записа цели 517 мача и вкара 95 гола. През 2010 година той беше огромната звезда в отбора, спечелил Копа Либертадорес, а през 2020 година беше награден с бразилско поданство. Дори на 40 години Д`Алесандро продължава да играе, като от началото на годината е футболист на уругвайския Насионал.
Шунсуке Накамура
Японецът нижеше гол след гол от директни свободни удари в Реджина, Селтик и Еспаньол. След като обаче не съумя да се наложи в испанския тим се завърна в родния си Йокохама Ф. Маринос и игра цели 7 сезона, като през 2013 година завоюва Купата на Императора и стана най-полезен състезател на Джей Лигата. Накамура продължи да играе в Джубило Ивата още два сезона, преди да стане част от ФК Йокохама. Ветеранът оказа помощ на Йокохама да се завърне в елита, а в нахлуване негов съотборник е 54-годишният Казуйоши Миура, пред който 43-годишният Накамура е към момента юноша.
Роке Санта Круз
Нападателят мина в Байерн Мюнхен от Олимпия Асунсион още през предишното хилядолетие (1999 г.). Той играе 6 години за баварците и победи в Шампионска лига през 2001 година Парагваецът е потребна запаса в състава и през 2007 година, когато Байерн подписва с Лука Тони и Мирослав Клозе, Роке е пуснат в Блекбърн. Санта Круз прави възторг във Висшата лига и вкарва 19 гола в 37 срещи. Така по средата на идващия сезон новобогаташите от Манчестър Сити го притеглят. Санта Круз не съумя да се наложи при " жителите " и след малко завръщане чартърен в Блекбърн играе и сезон в Реал Бетис. Следват няколко сезона в Малага, където Санта Круз извършва познатата роля на ротационен състезател. След сезон в мексиканския Круз Азул Санта Круз се завръща в Олимпия и радва почитателите на играта в родината си. Изведе отбора си до два дубъла (Апертура и Клаусура) през 2018 и 2019 година и до още една купа в Клаусура през 2020 г.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР