Местният любимец Марк Алън спечели за втори пореден път Откритото

...
Местният любимец Марк Алън спечели за втори пореден път Откритото
Коментари Харесай

Марк Алън спечели титлата в Северна Ирландия

Местният любим Марк Алън завоюва за втори следващ път Откритото състезание на Северна Ирландия по снукър. На финала Пистолета реализира поврат от 1:4 до 9:4 над китаеца Джоу Юлонг и зарадва многочислената и шумна аудитория в зала “Уотърфронт ” в Белфаст.

“Това е доста горделив миг за мен. Никога не съм си представял, че ще имам две трофеи на Северна Ирландия. Това е полуда. Не мислех, че този миг ще настъпи. 

Целта ми беше просто да се показва на равнище като защитаващ купата си от предходната година. Исках да не се отхвърлям и да направя мачовете допустимо най-трудни за противниците ми. 

Бях сигурен, че в случай че съумея да изравня на 4:4, Джоу ще го одобри тежко психически. По-скоро той загуби финала в този миг, в сравнение с аз да съм го спечелил. Вероятно ще съжалява доста за пропуснатите си благоприятни условия. 

Чувствах се победител при 4:4. Вечерта ми се струваше като че ли излизам на футболен стадион, когато излизах и публиката ме аплодираше. Мисля, че към този момент се отмъщавам на почитателите и фамилията ми за предходни години на злощастие, което съм им причинявал тук ”, изясни Алън.

Пистолета завоюва 80 хиляди паунда за седмата си ранкинг купа и се класира за “Шампион на първенците ” в последния вероятен миг. Джоу пък ще се утеши с 35 хиляди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР