Местните са притеснени от нашествието на курортисти по време на

...
Местните са притеснени от нашествието на курортисти по време на
Коментари Харесай

Вили и апартаментите по морето се напълниха с хора от София и Пловдив по време на пандемия

Местните са обезпокоени от нашествието на курортисти по време на карантината, оповестява БТВ. Макар денем да не видяхме стълпотворение на хора по улиците, вилите и жилищата във всички курортни селища на юг са цялостни.

Малките фамилни хотели и заведения за хранене по Южното Черноморие са изправени пред банкрут. За множеството локални хора това е единственият приход и нямат опция, в случай че изключителното състояние продължи.

Много от притежателите им, най-вече от столицата, са пристигнали още при започване на изключителното състояние.

Но същинският напор е бил в последните два-три дни. За да преминат през контролните пунктове, те показват нотариален акт или декларация, че имат парцел на морето.

По обед зеленчуковият магазин в центъра на Черноморец е цялостен с купувачи. Според продавача в магазина хората са новодошли, макар че те настояват че са в градчето от 20 дни.

Вилните зони в по-малките курорти се изпълниха с хора и това си проличава от колите начело - те са със софийска и пловдивска регистрация.

По данни на полицията единствено през вчерашния ден над 80 автомобила са влезнали в Созопол с заявления от водачите, че имат парцел в курортния град. Няколко пъти повече са влезнали в Лозенец и Царево.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР