Местните жители, засегнати от плашеща крайбрежна ерозия, казват, че милиардерската

...
Местните жители, засегнати от плашеща крайбрежна ерозия, казват, че милиардерската
Коментари Харесай

Местните с „милиардерска гледна точка“ живеят на ръба, тъй като се страхуват, че брегът ще се разпадне

Местните поданици, наранени от плашеща крайбрежна ерозия, споделят, че „ милиардерската панорама “ е тяхната съществена атракция, само че и техният „ максимален зложелател “.

Те безусловно живеят на ръба, откакто последните стихии ги водиха на 30 фута по-близо до морето единствено за две седмици. Жителите на Ulrome и Skipsea в Източен Йоркшир са следили до осем футболни стадиони земя да изчезват през годините.

А специалистите се опасяват от загубата на цели села в бъдеще, на най-бързо ерозиращите крайбрежия в Европа. Нещата са толкоз зле, че обществеността е предизвестена да стои надалеч от ръбовете на скалите по крайбрежието на Източен Йоркшир, откакто няколко „ обилни “ скали се срутиха неотдавна - даже в морския курорт Бридлингтън.

Уилфрид Хотън, 78, който ръководи Seaside Caravan Park в Ulrome, сподели пред The ​​Mirror: „ 2023 година беше ужасна година, доста неприятна година за бреговата ерозия. “ Той сподели, че те страдат „ от доста високи приливи и доста мощни ветрове. Това е нещото, с което трябваше д...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР