Местната власт на Варна се покри и не откликна на

...
Местната власт на Варна се покри и не откликна на
Коментари Харесай

Местната власт във Варна се покри от протеста на арт фестивал Сръчко

Местната власт на Варна се покри и не откликна на апела на занаятчиите в града да се види с тях и да разиска неотложен въпрос, касаещ провеждането на арт фестивала " Сръчко ". Днес сутринта майстори се събраха на митинг пред постройката на Община Варна, като бяха поканили за среща ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов. Той, както и други представители на локалната власт, не излязоха да чуят онлайн проблемите на занаятчиите, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Организатори на митинга бяха от арт фестивал " Сръчко ". На него участваха занаятчии, които се препитават само с предлагането на своите ръчно направени уникати. Фестивалът се организира за 7-ма година, само че за това лято се породи проблем, касаещ мястото му. От Общината предложиха на всички фестивали региона сред общинския билдинг и Историческия музей. От " Алея на книгата " скочиха, че това не е удачно. Общината клекна и ги върна, въпреки и единствено в едното платно по пешеходното Ларго - от хотел " Черно море " до Фестивалния комплекс. Другите фестивали обаче не получиха това. Точно поради двойните стандарти бе днешния митинг на занаятчиите от арт фестивала " Сръчко ". Новото място не е удачно, за какво за едни може, а за други - не може? Защо за едни общината е като майка, а за други - като мащеха?, питат занаятчиите. Майсторите на уникати издигнаха плакати с надписи: " Те погребаха България! ", " Без двойни стандарти ". Настояват за разговор с локалната власт. Ние заплащаме за тротоарно право, а " Алея на книгата " - не, обясниха уредниците на арт фестивал " Сръчко ".

Искаме равнопоставеност и еднообразно отношение по отношение на нас от страна на Общината, каквото бе показано към други събития проведени в града, упорстват уредниците.

Ние от арт фестивал " Сръчко “ призовахме Общината да направи компромис и за нас, да покаже еднообразно отношение. Какво се случи оттогава? Пълно безмълвие! Никой не излезе да отговори на въпросите ни, никой не излезе да изясни, да ни предложи разновидности! Какво значи това? Или  нямат какво да кажат, или изобщо не им пука! По скоро второто, допълват уредниците на фестивала.

Нашето събитие стартира преди 7 години в Морската градина, където събирахме над 50 шатри и голямо многообразие от занаятчии, където има задоволително място и няма заведения. Където има място за безвъзмезден детски ъгъл, където можехме да сложим сцена и да организираме съпътстващи фестивални събития. Години наред правехме всичко, с цел да организираме един празник за варненци и гостите на града! Кажете на кого пречехме на това място? Кажете за какво на " Алея на книгата " сте предложили и това място, а на нас НЕ? Вместо това бяхме принудени да се преместим поради възбраната на събитията в Морската градина. За съпоставяне пред хотел " Черно море “ шатрите ни бяха редуцирани до 30. Място за сцена нямаше, а в този момент ни пращате в 3-та глуха, да разположим 20 шатри на място, което изобщо не е уместно, по скица направена от проектант, който не си е направил труда да отиде, да огледа този регион. Това ни принуждава да вдигнем таксите за присъединяване, защото на нас общината не ни поема разноските по защитата на мероприятието, а единствено ни усилва разноските с несъответстващите си решения! Едно място за ВСИЧКИ, което ни принуди да променим датите, на които постоянно сме организирали събитието си, заради застъпване с друго събитие, обясниха проблемите от арт фестивал " Сръчко ". Техните въпроси обаче бяха чути единствено от публицисти и от минувачи. Никой от Община Варна не им обърна внимание.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР