Местната управа във Враца учредява Общинска академия по математика. Целта

...
Местната управа във Враца учредява Общинска академия по математика. Целта
Коментари Харесай

`Учредяват общинска академия по математика във Враца

Местната администрация във Враца учредява Общинска академия по математика . Целта е да се подкрепя образованието на врачанските възпитаници по този предмет. Причината са обезпокоително ниските резултати на възпитаниците на локалните учебни заведения на тестванията след 7 клас и матурите.

Катастрофалните резултати на учениците по математика влязоха във фокуса на локалната администрация във Враца. Причината са редица проблеми, които към този момент пораждат и занапред ще изникват от несъответстващата подготовка в учебно заведение в областта на точните науки. Вече е налице хронична липса на значимите за доста публични области механически и инженерни фрагменти . Позициите остават незапълнени макар положителните заплати. Нещо повече, Общината създава огромен план за високотехнологичен Център за енергийно развиване и нови науки , който които ще зарежда със експерти и бъдещите нуклеарни мощности в Козлодуй. 

Заместник-кметът на Враца по образованието Петя Долапчиева припомня, че в начален курс област Враца е на четвърта позиция в страната, само че по-късно „ се случва нещо доста обезпокоително, което ни смъква доста ниско в класацията – 27-о място за 7-и клас „.

До 4-ти клас децата са доста дейни , желаят да вземат участие във всички надпревари, споделя Татяна Янкулова, родител на 11-класничка. По думите ѝ, след 5-и клас ползата на щерка ѝ внезапно е понижен. Като изпуснеш детайл от веригата, по-късно нещата стават доста комплицирани и не могат да ги наваксат, регистрира майката.

В опит да намерят решение на явно комплицираната задача – по какъв начин да се подобрят резултатите по математика на врачанските възпитаници , от локалната администрация набелязаха пакет от ограничения. Първите стъпки са срещи – полемики с учители от другите просветителни равнища и представители на инспектората .

Ще бъде препоръчана общинска стратегия със надпревари , в която да се включват и родители. Учителите да бъдат стимулирани по интерактивен метод да подбуден децата да се занимават с математика , планува още общинският проект за деяние. Идеята на общинското управление е за идеята разпространение на математиката да бъдат привлечени и обществени персони .

„ Ще търсим поддръжката и на бизнеса, и на IT фирмите, които ще се разпознаят като значим сътрудник в този развой “, разяснява кметът Калин Каменов. По думите му, Враца ще е първата община у нас, която подтиква спомагателното образование по математика „ по щадящ и подтикващ метод “ .
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР