Местната управа в Пловдив беше упълномощена да води преговори за

...
Местната управа в Пловдив беше упълномощена да води преговори за
Коментари Харесай

Пловдив тегли заем от 120 млн. лева, данъците скачат

Местната администрация в Пловдив беше упълномощена да води договаряния за изтегляне на заем от 120 млн. лв., който ще се изплаща в идващите 25 години. Със средствата ще бъдат построени няколко инфраструктурни плана, които да облекчат трафика в града.

Предложенията бяха гласувани на съвещание на общинския съвет три дни преди Нова година, осведоми Нова телевизия.

Увеличава се такса „ Битови боклуци “ - от 1,5 на 1,8 промила за физически лица. По-висок ще е и данъкът при придобиване на имущество - от 2,5 на 3 на 100. С гласуваните през днешния ден промени към този момент може да се образува и проекторамката на бюджета. Общественото разискване ще е в средата на януари

При приемането на новите данъчни ставки съветниците взеха решение, че от идната година ще е по-нисък налог МПС за две категории – Евро 5 и 6 с близо 10%, само че понижението ще е единствено за екологичния коефициент. Новият данък визира едвам 15 000 автомобила в Пловдив от общо регистрирани 170 000. От 0,80 налогът става става 0,75  за клас Евро 6, а за по-ниският клас - Евро 5, налог МПС се понижава от 0,60 на 0,55. За останалите коли и транспортни средства данъкът остава неизменен. 

Съветниците вдигнаха и туристическия данък за идната година. Той скача двойно за категория една звезда - от 0,20 на 0,40 лева, с една трета за две звезди - от 0,40 на 0,60 лева, за тризвездните хотели налогът се вдига от 0,60 на 0,80 за нощ, за четиризвездните - от 0,75 на левче, а за петзвездните хотели от 1 лев на лев и 20 ст. на нощувка. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР