Местната организация на политическа партия Зелено движение, гр. Велико Търново

...
Местната организация на политическа партия Зелено движение, гр. Велико Търново
Коментари Харесай

Отнемат почетното звание на Путин от ВТУ

Местната организация на политическа партия Зелено придвижване, гр. Велико Търново приканва членовете на Академичния съвет на Великотърновския университет „ Св. Св. Кирил и Методий “ да лишават присъденото с решение от 26 януари 2009 година звание „ почетен лекар на ВТУ (Doctor honoris causa)” на Владимир Путин, тогава министър-председател на Руската Федерация „ за заслуги в региона на юридическите науки, за мирното развиване на актуалния свят и в частност за подсилване на българо-руските връзки при започване на 21 век “, съгласно стимулираното предложение за награждаване, направено от ректора на ВТУ тогава Пламен Легкоступ.



Почетната купа е присъдена по отношение на оповестената Година на България в Русия, a писмото до Путин е изпратено посредством изключителния и пълномощен дипломат на Русия у нас Юрий Исаков.

Политическа партия „ Зелено придвижване “ приканва настоятелно Академичния съвет на ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ за предприемане на незабавни ограничения по лишаване на почетното звание „ лекар хонорис идея “ на персоната и настоящ президент на Русия Владимир Путин. " Репутацията на Великотърновския университет не може да бъде опетнявана с поддръжка към деспот, за който човешкият живот, националният суверенитет и демокрацията не значат нищо ", пишат от управлението на локалните " зелени ".

И прибавят: " Нито преди, а още по-малко в този момент след последните събития от 24-ти февруари т. година, има подозрения в това какъв брой рисков е основаният, поддържан и управителен от Путин и неговия престъпен олигархичен кръг диктаторски режим, гнетящ даже личният си народ, лишен от съществени човешки права. Непредизвиканата война против прилежаща суверенна Украйна е нахлуване освен против една свободна и самостоятелна страна, а нахлуване и против съществени демократични полезности на цивилизования свят. Война, провокирана от несменяемият Кремълски деспот, който 77 години след края на Втората Световна Война погазва всички международноправни и морални правила, основани, с цел да подсигуряват мира в Европа и даже заплашва с нуклеарна война всеки, който се опита да го спре! ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР