Местна болница в Северна Гана обяви, че 29-годишният Сулемана Абдул

...
Местна болница в Северна Гана обяви, че 29-годишният Сулемана Абдул
Коментари Харесай

Това ли е най-високият човек в света – 2,89 метра

Местна болница в Северна Гана разгласи, че 29-годишният Сулемана Абдул Самед е достигнал височина от 2,89 метра и продължава да пораства, предава Би Би Си.

Това би го направило най-високия човек в света, само че измерването е осъществено с ролетка, заради неналичието на подобаващ апарат с подобен размер, тъй че има подозрения в прецизността му.

Диагностициран с гигантизъм преди няколко години, младият мъж отишъл на месечен обзор, част от нещата, които прави, с цел да се оправи с затрудненията на живота си като колос.



Шокираната здравна сестра му споделила: „ Пораснал сте повече от уреда ”.

Той не бил сюрпризиран да го чуе, защото в никакъв случай не е спирал да пораства, само че медицинският личен състав не бил квалифициран за това.

Оказало се, че е по-висок от множеството къщи в квартала, само че след известно търсене намерили подобаваща постройка с задоволително висок дувар, където да измерят растежа му с ролетка.

В момента формалният връх за най-голям растеж – 251 см, се държи от 40-годишния Султан Кьосен, който живее в Турция.

За жал гигантизмът на Сулемана Абдул Самед е обвързван с редица здравословни проблеми и в последна сметка може да се окаже съдбовен.

Лекарите считат, че се нуждае от мозъчна интервенция, с цел да се спре растежът му. Но здравната система в Гана не покрива сходна процедура. Младежът заплаща по 50 $ за всяко посещаване в болница.

„ Преди играех футбол като всеки различен млад мъж, бях атлетичен, само че в този момент не мога даже да отивам на къси дистанции ”, споделя Самед.

World’s Tallest Man Is Now A Ghanaian Russia Gyamfi Ukraine are you aware of this? Can you confirm?
— Ghana Education News (@GhanaEducation5)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР