Местен вот в София през лятото. Това поиска лидерът на

...
Местен вот в София през лятото. Това поиска лидерът на
Коментари Харесай

Сагата в СОС: Ще има ли предсрочни избори в София?

Местен избор в София през лятото. Това изиска водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, който уточни, че столицата е в безпорядък месеци наред. Борисов се тормози, че изборите са били купени, а Васил Терзиев не е същински кмет. Терзиев пък му отвърна, че ще изчака съдът и в случай че той постанови, ПП-ДБ ще се съобразят. 

 

Работата в СОС няма да е лесна по никакъв метод, както излиза наяве от събитията през миналата седмица. Българска социалистическа партия се отхвърли от общинските си съветници. Срещу Иван Таков, ръководител на групата в столичния парламент, въстанаха и локални структури на алените, които го упрекнаха в произволи. Групата на “Възраждане ” се разпадна в СОС, а парламентарната група на Костадин Костадинов стартира да се разгражда - депутати бяха изключени, тъй като са предложили бунтарите в СОС, дръзнали да поддържат Цветомир Петров за ръководител на Столичния общински съвет. 

Различията в “широкия консенсус ” към фигурата на Петров като ръководител, изплуваха часове по-късно - на гласуванията за комисиите. От ПП-ДБ-СС се оплакаха от бойкот.

 

“Политическата рецесия се задълбочава. На съвещанието на СОС сътрудниците от ПП-ДБ 24 пъти отхвърлиха да станат ръководители на някои от комисиите. Борис Бонев даде звук. Ние им предложихме места за ръководители и заместник-председатели. Първият човек, който отхвърли беше Борис Бонев. Това беше режисура, тъй като над 20 пъти отхвърлиха разнообразни позиции и най-после не знам по какъв начин размислиха и поеха управлението на три комисии ”, съобщи тази заран някогашният ръководител на СОС Георги Георгиев пред bTV. 

 

По-късно пред Нова телевизия Антон Хекимян, който бе претендентът на ГЕРБ за кмет на столицата, също заприказва за неуспех и за хора, които нямат “никаква политическа мъдрост ”. В утринният ефир пък не се посвени да повтори, че ПП-ДБ-СС носят “отговорността на болшинството, само че не могат да вземат управнически решения ”.

“Смятам, че в СОС има два центъра на власт. Единият е Борис Бонев, другият – Васил Терзиев ", акцентира Хекимян пред Нова телевизия този следобяд.

 

" Когато имаш кмет, когато имаш ръководител на съвета от твоята най-голяма група в Столичния общински съвет, когато имаш най-вече членове на всичките комисии в съвета – да приказваш, че някой е взел властта и че ти не управляваш, значи, че ти намираш следващия мотив да хленчиш ", съобщи още Хекимян. 

 

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ също се намеси в разногласието. Според него предварителни избори в София не са добър вид.

 

" Докато имахме 5 пъти избори за 2 години, които не доведоха до кой знае какво, в СОС това е доста по-трудно да се случи. Възможно е и има варианти за това, само че софиянци гласоподаваха за това да се разгради този остарял модел и те гласоподаваха за хора, които би трябвало да приведат София напред ".

 

Ивайло Мирчев изрази вяра, че разсъдъкът в СОС ще надделее, с цел да проработи той и да се случат нужните промени. Той добави, че едни нови избори не са излаз и това се е потвърдило, и изрази подозрение, че нещо би се трансформирало.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР