Местен референдум да определи технологията, по която ще работи заводът

...
Местен референдум да определи технологията, по която ще работи заводът
Коментари Харесай

Предлагат с местен референдум да се избере технологията за завода за отпадъци в София

Местен референдум да дефинира технологията, по която ще работи заводът за боклуци в столицата . Това предлага общинският консултант и съпредседател на „ Политическа група 5” инж. Симеон Славчев. Освен това съветниците от групата внасят отчет в Столичния общински съвет (СОС) с искане за анулация на взетото през юли 2017 година решение за създаване на цех за изгаряне на боклуци, като предлага да се прегледат всички различни софтуерни разновидности, сподели още инж. Славчев.
На идващото съвещание на Столичния общински съвет общинските съветници ще би трябвало да решат дали да се вземе дълготраен заем и да одобрят документите за инсталацията с технология от предишния век. Докладът за взимането на голям заем за създаване на цех за изгаряне на боклуци в София е в дневния ред на съвещанието на СОС на 17 май и е импортиран от кмета Йорданка Фандъкова.
" Политическа група 5” предлага да се прегледат в детайли всички различни разновидности, защото в този момент предлаганата технология с изключение на всичко друго не е най-екологично чистият и ефикасен вид, сподели инж. Славчев.
Искаме столичани да са добре осведомени при взимането на сходни решения и за това настояваме да се направи обстоен финансов и екологичен разбор на всяка една технология и след необятно публично разискване да се вземе крайното решение посредством коя технология ще се построява завода за боклуци. Нещо повече по тематиката сега няма нито политически, нито публичен консенсус, което слага под много сериозен риск реализацията на плана, добави инж. Славчев.
Именно за това „ Политическа група 5” предлага градивно решение, което ще даде опция, от една страна, планът да бъде осъществен посредством съвременна, ефикасна и екологично чиста технология и въпреки това, столичани ще могат да получат подробна информация за стратегическия обект в София, който се чака да работи в идващите 30 години. От реализацията на този план зависи в дълготраен проект здравето на нашите деца, аргументира се инж. Симеон Славчев.
Той поддържа директното присъединяване на жителите в ръководството на София и точно за това предлага да се организира локален референдум освен за тази технология, само че за и за всички различни технологии.
Общинският консултант прикани всички жители на София, както и всички цивилен и неправителствени организации да се включат в при решаването на един от най-важните и дълготрайни въпроси на столицата, какъвто е построяването на цех за оползотворяване на твърдите битови боклуци.
Навсякъде в Европа и света отпадъците са запас, който се употребява дейно и като екологичен и различен източник на сила. Крайно време е София да стартира се развива съвременно, софтуерно и новаторско и да влезе в 21. век, заключи инж. Симеон Славчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР