Местата в спалните вагони в нощните влакове към морето не

...
Местата в спалните вагони в нощните влакове към морето не
Коментари Харесай

Свършиха билетите за влаковете към морето

Местата в спалните вагони в нощните влакове към морето не стигат при започване на дейния за летните почивки сезон. Причината се крие в дефицита на специфичните вагони и неналичието на единна осведомителна система за продажба на билети. От държавната железница дават обещание, че системата ще проработи от началото на юли.

До края на септември пък предварителни продажби на билети ще се вършат за 15 дни преди пътуването, а не както до момента - единствено 5.

Проблемът е максимален в столицата. Оказва се, че единствено няколко дни след стартирането на билетите в продажба, те се изчерпват, а за избрани влакове няма спални места повече от три седмици преди датата на пътуването. В началото на летния сезон, опашките пред касите на централната гара са огромни, а на хората от време на време им се постанова да изчакат над 20 минути, с цел да схванат, че билети няма.

Пътуващите, които желаят спален вагон, купуват билетите си 30 дни преди датата на пътуването. Не могат обаче да си резервират места от Варна и Бургас за София, защото системата за продажба на билети не действа. Когато новата система за продажба на билети проработи от началото на идващия месец, тогава се чака да отпадне и казусът със непокътнатите места към столицата, твърдят от държавната железница.

От БДЖ признават, че в летния сезон търсенето е по-голямо от предлагането, по тази причина от компанията се пробват, когато е допустимо, да обезпечат и спомагателни вагони за най-натоварените направления, заяви Българска национална телевизия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР