Места за паркиране, на които може да спре и камион,

...
Места за паркиране, на които може да спре и камион,
Коментари Харесай

Общината разчерта огромни места за паркиране на централен булевард в София

Места за паркиране, на които може да спре и камион, се появиха в един от секторите на бул. " Патриарх Евтимий " в София. Става въпрос за сектора към църквата " Св. Георги ", който беше затворен много време поради строителството на метрото в региона.

Местата са доста по-големи, в сравнение с съществуващите по останалите улици и булеварди в София. Решението беше подложено на критика от организацията " Спаси София ", която напомни, че по булеварда би трябвало да има велоалея и бус лента. Вместо това сега по булеварда има три платна за придвижване и маркировка за напречно паркиране, както и друга, която наподобява на означение за паралелно прекъсване.



От Столичната община обясниха, че по бул. " Патриарх Евтимий " сред бул. " Витоша " и Петте кьошета ще има и велоалея, и бус лента. Трасето за колела щяло да се прави следващата година, макар че придвижването в актуализирания сектор към този момент е пуснато. Начертаните в този момент големи места за паркиране заемали мястото и на велоалеята (която ще е до тротоара), и на местата за прекъсване.


Схема на организация на придвижването, която би трябвало да бъде изпълнена в бъдеще. Илюстрация: Столична община
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР