Месото се съхранява без хладилник в продължение на три до

...
Месото се съхранява без хладилник в продължение на три до
Коментари Харесай

Колко време се съхраняват продуктите без хладилник

Месото се съхранява без ледник в продължение на три до пет дни. За да не се скапе обаче би трябвало да се увие в плат, който е пропит с разтвор на салицилова киселина – една чаена лъжичка на половин литър вода. Преди приложимост месото се измива добре с течаща вода.

Месото, което е отделено от костите, се съхранява по-дълго. Ако би трябвало да предпазите от повреждане месото за ден или два, залейте го с прясно мляко по този начин, че да е напълно под повърхността на млякото.

Месото ще се резервира добре, в случай че го увиете в плат, пропит със мощен разтвор на оцет с вода и го сложите в тенджера с похлупак. Преди приложимост месото се измива добре с вода.

За опазване на прясното месо античните гърци и римляни го мажели с мед. Така месото оставало прясно два или три дни и въобще не променяло естествения си усет.

 яйца

Натъркайте месото със сол и черен пипер и го сложете в стъклен съд, покрийте го с похлупак.

Рибата не може да се съхранява дълго, тя се скапва след 24 часа на стайна температура. При температура минус 1 °С се скапва след 100 часа.

Прясната риба може да се запази два дни през лятото, в случай че се почисти от вътрешностите, не се мие, а се изтрие до изсъхнало с чиста забрадка и се посоли извън и от вътрешната страна. Рибата се закача на проветриво място, като се увива с марля, с цел да е предпазена от инсекти.

Прясно мляко може да се запази два дни без ледник в стъклен или глинен съд, на студено и мрачно място. На светлина млякото губи потребните си субстанции. Съдът с млякото се поставя в по-голям съд със студена вода.

Масло се съхранява две седмици без ледник, в случай че се постави в буркан и се залее напълно с оцет.

Яйца се съхраняват до 4-5 дни без ледник, в случай че авансово са намазани с тъничък пласт лой или белтък, увити са в хартия, подредени са в мрежа или кошница и са оставени на проветриво място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР